iPhone'lar neden eskisi kadar satmıyor? - Haberler - indir.com

iPhone'lar neden eskisi kadar satmıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-08 22:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler ve en çok tercih edilen telefon markalarından biri olan iPhone’lar, artık eskisi kadar çok satamıyor.

Akıllı telefon denildiği zaman herkesin aklına ilk etapta gelen belli başlı isimler vardır. Bunlardan bir tanesi de teknoloji dünyasının dev isimlerinden Apple imzalı iPhone’lar. Fakat bir zamanlar rakip tanımayan Apple için, şimdilerde aynı durumun geçerli olduğunu söyleyemeyiz. Geçmişe kıyasla iPhone satışlarına baktığımızda, düşüş yaşandığı dikkatlerden kaçmıyor. Buna neden olan birkaç şey var. Bunlara göz atarsak;

Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!
  1. Fiyatlarda ciddi artış oldu

Son zamanlarda genel olarak akıllı telefon fiyatlarının ve hatta tüm teknolojik aletlerin fiyatlarında artış olduğu görülüyor. Bu artışlar, iPhone’lara özellikle ülkemiz için büyük oranlarda yansımış durumda. Bütçeleri oldukça aşan iPhone fiyatları, insanların alternatiflere yönelmesine neden oluyor.

  1. Daha fazla seçenek var

Akıllı telefonlar ilk çıktığı dönemlerde, Samsung ve Apple gibi en bilindik markalar dışında pek fazla seçenek bulunmuyordu. Fakat şimdi yeni akıllı telefon üreticilerinin sektöre dahil olması ve bütçe dostu akıllı telefonlar üretiyor olmaları, insanların seçeneğini çoğaltıyor.

  1. Telefonlar eskisinden daha kaliteli

Akıllı telefonların ilk çıktığı zamanlardan şu an geldiği duruma bakarsak, ciddi bir gelişmenin olduğunu söylemek mümkün. Artık öyle telefonlar üretiliyor ki insanlar kamera almak yerine akıllı telefon almayı tercih edebiliyorlar. Bu yüzden insanlar artık teknolojiye doymuş durumdalar. Yeni çıkan modellerde çok ciddi değişikliklerin yapılmıyor olması, insanların ellerindeki modeli daha uzun süre kullanmasını sağlıyor.


Apple'dan tablet kullanıcılarına güzel haberApple'dan tablet kullanıcılarına güzel haber
Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecekAndroid telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek
Apple Watch, EKG Özelliği ABD'de Aktif OlduApple Watch, EKG Özelliği ABD'de Aktif Oldu

PAYLAŞ