iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak - Haberler - indir.com

iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-26 09:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Pazarda yer alan neredeyse tüm akıllı telefonlar IP68 sertifikasına sahip olarak su ve toza karşı dayanıklı olarak geliyorlar. Ancak yine de cihazların su temasında çeşitli dokunmatik problemleri gün yüzüne çıkabiliyor. Apple ise bu noktada yeni bir adım atarak yağmur altında daha iyi çalışabilen dokunmatik ekran panelleri için çalışmalara başlıyor. iPhone modellerinde kullanılacak olan yeni ekranlar ile beraber yağmur damlalarının sebep olduğu dokunmatik problemlerin ortadan kaldırılması uğraşılıyor. Günlük hayatta özellikle yağmur altında telefon kullanımı bir hayli eziyet olabiliyor. Nem ve yağmur damlası gibi durumlarda ise ekranların dokunmatikleri çalışmakta zorlanıyorlar.

iPhone Yağmura Dayanıklı Ekranlar

Dokunmatik paneller insan vücudunda yer alan elektrik akımını kullanıyor. Ekrana parmak teması gerçekleştirdiğiniz zaman eleltkrik değişkenliğinden ötürü yazılım devreye giriyor ve ekran işlem gerçekleştiriyor. Ancak elin nemli olması veya yağmur damlaları esnasında bu elektrik akımını dokunmatik panel algılayamıyor ve telefon kullanım deneyimi düşmüş oluyor. Bu hafta ortaya çıkan raporlara göre ise Apple bu nemi ekranların dokunmatikleri üzerinde yeni bir patent başvuru yaptığı belli oldu. Bu teknoloji sayesinde ıslak ve nemli yüzeyler kullanıcıların parmak hareketlerini daha iyi algılayacak. Bu sayede dokunmama veya eksik işlem sorunlarının önüne geçilecek.

Her türlü kullanım koşullarında en iyi kullanım deneyimini sunmak isteyen Apple, hatalı dokunmatiklerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu patent sonucu ile beraber yeni teknolojili iPhone modellerinde daha iyi ekran panelleri göreceğiz. Patent ve çalışmalar sonuç verir ise, Apple’ın yeni nesil iPhone modelleri hem yağmur altında hem de çeşitli nemli dokunma durumlarında daha iyi bir işlev sunacak. Bakalım Apple’ın bu yeni patent girişimi rakipleri karşısında iPhone modellerde ne gibi bir fark yaratacak göreceğiz.





PAYLAŞ