iPhone'dan ön bellek temizleme nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone'dan ön bellek temizleme nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-23 18:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Her telefonun kaderinde olduğu gibi iPhone telefonlarında kaderi depolama alanı dolup taştığı zaman bunun nedeni önbellek olabilir. Akıllı telefonunuzda kullandığınız uygulama sayısı artış gösterdikçe, cihazın depolayacağı bilgi miktarı da artacaktır. Ancak bir iPhone veya iPad kullanıcı iseniz önbellek temizleme işleminin oldukça kolay olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. 

Önbellek temizleme nedir?

İlk olarak size önbellek ne demektir onu anlatacağım. Gerek bilgisayarlar olsun gerek telefonlar olsun önbelleğe sahipdir. Önbellek ise belirli verilerin mesela sahip olduğunuz uygulamanın ya da web sitenin verilerinin geçici olarak depolanmasında kullanılan bir terimdir. Mevcut önbellek sayesinde girmiş olduğunuz web sitesi veya uygulama daha önceden açtığınız için önbelleğe kaydeder ve hızlı bir şekilde ekrana yükler. 

iPhone'larda Safari önbelleği nasıl temizlenir?

Bunun için yapmanız gereken ilk işlem ayarlar sekmesine gelmek. Yüklü uygulamalar arasında Safari'yi bulun ve burada en alt ksıma doğru indikçe bulunan "Geçmişi ve Web Sitesi Verisini Temizle" sekmesine gelerek tıklayın ve karşınıza çıkan yazıyı onaylayın. Bu işlemi yaptığınız zaman geçmişiniz, çerezler ve diğer bilgilerin silineceğini unutmayın. Kısaca oturumunuzu açtığınız zaman tüm web sitelerinden çıkış yapmış olacaksınız. Aynı şekilde iCloud hesabını kullanan diğer cihazlarınızda da silineceğini unutmayın. 

iPhone uygulama önbelliği nasıl temizlenir?

Diğer uygulamaların önbelleğini temizlemek istiyorsanız bunun için uygulamanın izin verip vermediğini kontrol edin. İzin verme ya da vermeme olayı uygulamayı geliştiren kişiye bağlı. Bazı uygulamaların önbelliği temizleme seçeneği geliştiricisi tarafından izin verilmediği için bulunmuyor. Bunu kontrol edebilmek için Ayarlar sekmesine gelerek uygulama listesini bulana kadar aşağıya doğru inmeniz gerekiyor. Uygulamaların üzerine teker teker dokunarak ayarlarınıza göz atın. Şayet uygulama geliştiricisi önbelleği temizlemek için izin verdiyse "Önbelliği Sıfırla" seçeneği mevcuttur. 

 

 





PAYLAŞ