iPhone'dan Apple TV renk kalibrasyonu nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone'dan Apple TV renk kalibrasyonu nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-02 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Apple TV, Apple tarafından geliştirilen diğer cihazlarla uyumlu olduğundan dolayı kullanıcılar cihazlar arasında yönetimi sağlayarak özel ayarlamalar yapabilir.

Apple TV’de kullanılan tvOS için geliştirilen yeni özellik, renkleri ayarlama konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Böylece görünüm çok daha etkileyici hale getirilerek kişilerin mevcut cihazdan en iyi grafik performansı alması sağlanıyor. Tüm bu işlemlerin iPhone üzerinden yapılması ise işin diğer keyifli bir kısmı.

Apple TV nasıl güncellenir?Apple TV nasıl güncellenir?

Apple TV işletim sistemi için getirilen son renk dengesi ayarı, kalibrasyon yapılmasını ve aynı zamanda multimedya içeriklerinin grafik olarak çok daha iyi hale gelmesini sağlıyor. İlgili işlemleri yapmadan önce kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. Öyle ki renk kalibrasyon işlemlerinin yapılabilmesi adına kullanıcıların Face ID destekleyen bir iPhone modeli ve iOS 14.5 veya daha sonraki bir sürüme sahip olması gerekiyor.

iPhone ile Apple TV renk kalibrasyonu nasıl yapılır?

iPhone ile Apple TV renk kalibrasyonu işlemlerini yapmak için;

  • Apple TV üzerinden Ayarları açın.
  • Ardından menü üzerindeki video ve ses bölümünü açın.
  • Seçim sonrasında ekranda yer alacak seçenekler arasında renk kalibrasyonunu seçin.
  • Bu seçimi yaptıktan sonra telefonunuzu televizyona olabildiğince yakın tutmaya çalışın. iPhone üzerinde renk kalibrasyonu ile ilgili bir bildirim yayınlanacaktır. Bu bildirim üzerinden devam seçeneğini seçin. Eğer ekranda bildirim görünmüyorsa, telefonunuzu kilitleyerek yeniden açmayı deneyin ve bildirim gelene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • iPhone üzerinden devam seçeneğini seçtikten sonra iPhone'un ön kamerasını televizyona bakacak şekilde konumlandırın.
  • Telefonda yer alacak çerçeveyi, televizyon çerçeveleri ile eşitleyerek telefonu bu şekilde tutun.
  • Ardından ekranda işlemler tamamlandı yazısı görene kadar aynı şekilde telefonu tutmaya devam edin.
  • İşlemler tamamlandıktan sonra sonuçları görüntüle seçeneği ile yapılan yeni kalibrasyonu görebilirsiniz. Eğer yeni kalibrasyon ayarları sizin için yeterli ise kaydederek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Apple TV Renk kalibrasyonu nasıl kontrol edilir?

Cihazın ilk baştaki renk kalibrasyon ayarını ya da kalibrasyon yaptıktan sonraki durumunu sonradan kontrol edebilmek de mümkün. Bunun için menü üzerinden renk kalibrasyon bölüme girerek tıklayarak bu sefer sonuçları görüntüle bölümünü seçin. Ekranda yer alacak görüntü üzerinden sağa ve sola kaydırma yaparak iki farklı ayar arasındaki farkı görebilir ve kalibrasyon başarısını değerlendirebilirsiniz.


Apple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldiApple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldi

PAYLAŞ