iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir - Haberler - indir.com

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 15:00:12
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalışmalar yaptığı yepyeni bir özellik, WABetaInfo aracılığıyla ortaya çıktı. bu özellik, iOS akıllı cihazlardaki sohbet geçmişini, kolaylıkla Android'e taşınmasına yardımcı olacak. Şu an için geliştirilme aşamasında olan söz konusu bu özelliğin kullanıma ne zaman sunulacağı da şu an için bilinmiyor. 

Paylaşıldığı üzere, Google'ın iPhone akıllı cihazlardaki verileri Android cep telefonlara kolaylıkla taşıyabilecek yeni bir uygulama üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. Bugün buna benzer bir hareket, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan geldi. WABetaInfo, WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı bir özelliği ortaya çıkardı. Popüler platform WhatsApp kaynak kodları aracılığıyla ortaya çıkarılan bu özellik, kullanıcıların sohbet geçmişlerini iOS'tan Android'e taşınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede WhatsApp, kullanıcıların en büyük sorunlarından bir tanesi tarih olmuş olacak. Çünkü WhatsApp platformundaki sohbet geçmişi, daha önce sadece üçüncü taraf yazılımlar aracılığıyla platformlar arasında taşınabiliyordu. 

WhatsApp aramaların arayüzü yenilendiWhatsApp aramaların arayüzü yenilendi

WhatsApp'ın yeni özelliği ortaya çıktı

WhatsApp'ın yeni özelliği ile ilgili olarak paylaşılan ekran görüntüleri, WhatsApp'ın iOS sürümündeki ayarlar kısmına yeni bir seçenek ekleneceğini gösteriyor. Söz konusu bu seçenek "Sohbetleri Android'e taşı" şeklinde olacak ve sohbetlerin aktarımı için yardımcı olacak. Şu an için kesinleşmemiş olsa da anlaşıldığı üzere WhatsApp, Android cihazdaki QR kodun iOS cihazda okutulmasıyla, sohbetlerin transfer edilme işlemini başlatmış olacak. 

WhatsApp'ın üzerinde çalışmış olduğu özelliğin ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağı ise bilinmiyor. Fakat söz konusu bu özellik er ya da geç kullanıma sunulacak ve WhatsApp kullanıcıları, bu özellik ile beraber akıllı cep telefon değiştirirken WhatsApp sohbetlerini kaybedip kaybetmeyeceklerini düşünmeyecekler. Bu arada, bu özellik zıt şekilde de çalışabilir. Yani Android'den iOS'a aktarım seçeneği de kullanıcılara sunulabilir. Fakat uygulama kaynak kodları, şu an için bu konuyla ilgili net bir şey göstermiyor.


Telefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli AdımTelefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli Adım
WhatsApp yedeklerine de uçtan uca şifreleme geliyorWhatsApp yedeklerine de uçtan uca şifreleme geliyor
WhatsApp'a yeni bir görüşme özelliği geldiWhatsApp'a yeni bir görüşme özelliği geldi

PAYLAŞ