iPhone’daki Face ID damar tanıma özelliğine kavuşacak - Haberler - indir.com

iPhone’daki Face ID damar tanıma özelliğine kavuşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-24 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Üretici şirket Apple, 2017 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone X ile parmak izi okuyucu özelliğini geride bırakarak Face ID teknolojisine geçiş yapması ilk etapta eleştiri almıştı. iPhone SE 2020 dışında, o günden bu yana tanıtımı gerçekleşen tüm iPhone akıllı cihazlarda bu teknoloji kullanılmaya başlandı. Her iPhone akıllı cihazda Face ID daha hızlı ve güvenli hale geliyor olsa da doğası itibariyle bazı riskler de taşımıyor değil. Bu risklerin başında oldukça benzer yüze sahip olan kişilerin hatta özellikle ikizlerin telefon kilidini açma ihtimali de yer alıyor. 

iPhone’daki Face ID'ye damar tanıma fonksiyonu geliyor

Face ID'lerin hayatımıza girmesiyle ilk etapta bu gibi durumlar gün yüzüne çıktı ve Apple konuyla ilgili olan güvenlik açıklarını kapattı. Fakat halen milyonda bir ihtimal de olsa kilidin açılma durumu söz konusu. Bu ihtimali daha da zorlaştırarak güvenliği artırmak isteyen Apple'ın "dama" hamlesi ile kullanıcıların karşısına çıkmayı planladığı aktarılan bilgiler arasındadır. 

iPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacakiPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacak

Face ID özelliğiyle yüz taraması yapılırken aynı zamanda kullanıcıların damar haritaları da ortaya çıkarılacak. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne bu konuda yapılan başvuruda, bir kameradaki kızılötesi sensör aracılığıyla sub-epidermal bir görüntü tekniği kullanarak kullanıcıların damarlarının 3B haritasının oluşturulacağı belirtiliyor. Söz konusu bu teknoloji şu an için patent aşamasında ve diğer teknoloji şirketleri ile benzere şekilde Apple'ın bu özelliği hayata geçirip geçirmeyeceği ise bilinmiyor. Daha önce de Apple’ın Face ID teknolojisini damar tanıma ile güçlendirileceği sıkça dile getirilmişti, bunun patentlenmesi ihtimalleri yükseltiyor.


Maske takarken iPhone'lardaki Face ID nasıl kullanılır?Maske takarken iPhone'lardaki Face ID nasıl kullanılır?
iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor
Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!

PAYLAŞ