iPhone'da Spotify sesli yönetilebilecek! - Haberler - indir.com

iPhone'da Spotify sesli yönetilebilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 18:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android kullanıcıların severek kullandığı bir Spotify özelliği, nihayet iPhone tarafına geliyor. Kullanıcıların uzun süredir beklediği bu özelliğin iOS 13 ile beraber geleceği kesinleşti diyebiliriz. Apple ve Spotify arasında gerilim sürerken, iPhone kullanıcılarının uzun bir süredir beklediği Android özelliği güncelleme ile kullanıcılara sunulacak. Android kullanıcılar Spotify uygulamasını sesli bir şekilde kontrol edebiliyorlar. Google Asistan veya Google Home aracılığı ile Spotify’ı sesli bir şekilde kontrol etmek mümkün oluyor. Bu noktada asistanı uyandırıp çalmak istediğiniz şarkının çalınmasını talep etmeniz yeterli olacaktır. iPhone kullanıcıları ise aynı işlemi Siri ile gerçekleştirilemiyordu.

Spotify iOS İçin Önemli Güncelleme

Spotify'dan Uyku Modu ÖzelliğiSpotify'dan Uyku Modu Özelliği

Apple Music üzerinden kullanıcılar Siri ile müzik çalabiliyorlar. Fakat Spotify üzerinden bu durumu gerçekleştiremiyorlar. Yaşanan gelişmeye göre Spotify üzerinden artık Siri ile müzik açma özelliği gelecek. İki şirket arasında ilişkilerin iyiye gitmesi ile beraber popüler çevrim içi müzik dinleme servisi Spotify’ın Apple tarafından kısıtlanma durumunun aşılması bekleniyor. iOS 13 tanıtımına az bir süre kala ise uygulama geliştiricilerinin Siri ile olan entegrasyonu geliştirilmeye devam ediliyor. Desteğin gelmesi ile beraber iOS 13 kullanıcıları Siri ile Spotify üzerinden diledikleri albüm ve müzik çalma işlemini gerçekleştirebilecekler.

Apple Music ve Spotify arasında sıkı bir rekabet bulurken, Spotify’ın böyle bir hamle gerçekleştirmesi özellikle Siri’yi yoğun bir şekilde kullananlar için bir avantaj sağlayacaktır diyebiliriz. Bakalım özellik nasıl işlevlere sahip olacak göreceğiz.  


Spotify Lite kullanıma sunuldu!Spotify Lite kullanıma sunuldu!
YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu!YouTube Music, Apple Music ve Spotify'ın kazancına engel oldu!

PAYLAŞ