iPhone'da silinen fotoğrafları nasıl geri getirebilirim? - Haberler - indir.com

iPhone'da silinen fotoğrafları nasıl geri getirebilirim?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 09:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iPhone akıllı telefon kullanıcısı iseniz silinen fotoğrafları geri getirebilmeniz için birçok farklı yöntem bulunuyor

Akıllı telefonlarda artık sildiğiniz bir veriyi geri getirmeniz için, size birtakım yöntemler sunuluyor. Bu anlamda iPhone’da da bu işlemi yapabilmeniz mümkün. iPhone kullanıcıları silinen fotoğraflara geri ulaşabilmek için birkaç yönteme başvurabiliyorlar. Bu yöntemlerden bilmeyenler için biraz bahsedecek olursak;

1. Yedekleme yöntemi ile geri getirilecek olan fotoğraflar

iOS kullanıcılarının cihazları içerisindeki verileri silindiği zaman, tekrar ulaşılması için yapılacak olan ilk yöntemin yedekleme yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem aynı zamanda en kolay yöntemdir. iCloud veya iTunes yolunu kullanarak telefonunuza veri yüklemesi yapmak kolay bir hal alıyor. Bu özellik cihazınızın kırılması, kaybolması ve çalınması durumunda işe yarayan bir özelliktir.

2. Recently Deleted Klasörü

İOS 8 ile gelen Recently Deleted Klasörü özelliği, son silinen fotoğrafları aynı klasör içerisinde toplamaktadır. Klasör içerisinde son 30 güne ait silinen fotoğraflar, video ve veriler bulunur. Klasör içerisinde bulunan verileri tekrar galerinize taşımanız mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise geri gelecek verilerin son 30 gün içerisinde silinmiş veriler olduğu. Recently Deleted klasörünün belirtmemiz gereken diğer bir özelliği de kurtardığı dosyaların sadece sizin sildiğiniz dosyaları geri kurtarıyor olması.

3. Yedeksiz geri getirilecek olan veriler

Yedeksiz iPhone fotoğraflarını tekrar yüklemeniz biraz pahalıya mal olabilir. Sizden bir miktar ücret isteyen bu yazılımlar verilerinizin değiştirilmesine de müsait yazılımlardır. Özelliklede silinmiş dosyalar üzerinde oynama yapmak olukça kolaydır. Bu işlem gerçekleştirilirken telefonunuzu uçak modunda tutmanız size kolaylık sağlayacaktır. Hatırlatmak gerekir ki sizin verilerinizi kurtarabileceklerini söyleyen programlara da hemen güvenmemeniz gerekmektedir. Araştırıp, güvendiğiniz bir programı seçip sonrasında ödeme yapmanız daha güvenilir olacaktır. Aksi takdirde ödemeniz boşa gidebilir. Verilerinize tekrar kavuşmak için en güvenilir yöntemin yedekleme yöntemi olduğunu yineleyelim. Bu yönteme de en son çare olarak başvurabilirsiniz. Harici Hard diskler ve özel şifreleme yöntemleri risksiz yöntemler içerisinde yer almaktadır. İnternet ortamında özellikle farklı programların verilerinizi geri getirme gibi vaatleri, en risk taşıyan yöntemler arasında yer alır.





PAYLAŞ