iPhone'da sallayarak işleminizi geri alabilirsiniz - Haberler - indir.com

iPhone'da sallayarak işleminizi geri alabilirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 15:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

iPhone modelleri, telefon üzerinden yapılan işlemleri algılayarak farklı eylemleri gerçekleştirme yeteneğine sahiptir. Bu konuda en popüler ve yaygın bir şekilde kullanılan eylemlerden birisi de sallama hareketidir. Pek çok Apple kullanıcısının dahi bilmediği bu işlemler, cihazda yapılacak işlemlerin daha hızlı ve pratik bir şekilde yerine getirilmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan sallama hareketini nasıl etkin hale getirebileceğinizi ve sallama hareketi ile neler yapabileceğinizi öğrenerek iPhone modellerini belirtilen şekilde yapılandırabilirsiniz.

iPhone’da sallama hareketi ne işe yarar?

iPhone ve iPad gibi modellerde, yazı yazarken yazılan içeriklerin geri alınabilmesi adına cihazların sallanması yeterlidir. Ancak mevcut özelliğin kullanılabilmesi adına ilk olarak özelliğin etkinleştirilmesi gerekmektedir. Ayarlar bölümünden genel ve erişilebilirlik seçeneklerini takip ederek bu bölümde yer alan sallama hareketini etkin hale getirmeniz gerekmektedir. Sallama fonksiyonunun etkin hale getirilmesi ile birlikte cihazın sallanması halinde kullanıcılar yazı yazarken mevcut yazıyı geri alma şansına sahip olmaktadır. Böylece uzun yazıları silmek yerine cihazı sallayarak daha kolay bir şekilde son yapılan işlemleri geri alabilirsiniz. Cihaz bir defa sallandığında geri alma işlemi için yapılandırılacaktır. Ancak geri alma işlemini onaylamayan kullanırlar, cihazı tekrar sağlayarak işlemlerin ileri alınmasını sağlayabilir.

iPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandıiPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandı

Üç Parmakla Kaydırma Hareketi

Klasik cihazlarda belirtilen şekilde kullanılabilen geri alma hareketi iOS 13 ile daha yetenekli bir hale geldi. Kullanıcılar geri alma işlemlerini yapabilmek adına özel bir kısayola sahiptir. Bunun için kullanıcıların 3 parmağını ekrana basarak sağa doğru sürüklemesiyle de aynı işlevi yerine getirebilmesi mümkün.

Belirtilen kısayollar ve hareketler, yapılacak işlemlerde kolaylık sağlamaktadır. Üstelik iOS 13 ile birlikte kullanıcılara bu konuda daha fazla seçenek sunmaya başlayan Apple özelleştirilebilir kısayol ve hareketleri desteklemeye başlamıştır. Bu konuda ayarlar, erişilebilirlik, dokunma adımlarının takip edilmesi ve ilgili ekranda yer alan AssistiveTouch üzerinden hareketlere göre ayarlamaların yapılması yeterli olmaktadır. Tek dokunma, çift dokunma, uzun basma gibi pek çok farklı işlevlere göre özel eylemler belirleyebilecek kullanıcılar, daha kişisel bir Apple cihazı kullanma imkânına sahip olmaktadır. Ayarlar sık yapılan işlemlere göre yapılandırarak verimlilik arttırılabilir.



PAYLAŞ