iPhone'da parola ile uygulamalar nasıl kilitlenir? - Haberler - indir.com

iPhone'da parola ile uygulamalar nasıl kilitlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-28 16:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Parmak izi tarayıcısı gibi pek çok farklı güvenlik özelliği ile kullanıcılara cihazlarını sunan Apple, bu özelliklere rağmen uygulama kilidi noktasında hala kesin çözüm sunabilmiş değil. Şu anda uygulamaları kilitlemek ve kullanım dışı bırakabilmek adına kullanıcıların tek seçeneği üçüncü parti uygulamaları tercih etmek. iOS 12 güncellemesi ile birlikte telefonlara gelen yeni özellik uygulama sınırları ise bu konuda durumu biraz olsun değiştiriyor. Bu bakımdan uygulamalar için bir şifre kullanmanız ve daha sonrasında uygulama sınırları üzerinden ayarlar yapmanız uygulamaların kilitlenmesi noktasında ihtiyacınızı karşılayabilir. Bu durum özellikle başka birisinin giriş yapmasını istemediğiniz uygulamaların tamamen engellenmesi adına büyük bir çözüm sunmaktadır.

iPhone'da parola kullanarak uygulamaları kilitleme

Ayarlar -> Ekran Saati bölümüne gidin. Öncesinde ekran saatini ayarladığınızdan emin olun. Burada ekran zaman parolası seçeneğini de göreceksiniz. Bir şifre belirleyin. iPhone veya iPad'inizin kilidini açmak için kullandığınızdan farklı bir şifre seçmeniz gerekir.

iPhone 11'de Olacak Yeni Bir Özellik SızdırıldıiPhone 11'de Olacak Yeni Bir Özellik Sızdırıldı

Ekran saati ve ekran saati şifresi ayarlanmış durumdayken, üst kısımda gördüğünüz tüm cihazlar seçeneğine dokunun. Açılacak ekranda iCloud ile senkronize olan tüm cihazlarınızda en sık kullandığınız uygulamaların bir listesini gösterecektir. Şifre ile korumak istediğiniz uygulamayı seçin ve ardından sınır ekle seçeneğini belirleyin. Seçiminizi onaylamak için ekran saati şifresini girin.

Korumak istediğiniz tüm uygulamaları seçtikten sonra, zamanlayıcıyı 1 dakikaya ayarlayın ve sağ üstteki ekle üzerine dokunun.

Şimdi, Zaman sınırı için seçtiğiniz herhangi bir uygulamayı açmaya çalıştığınızda, limitinize ulaştığınızı belirten bir mesaj alacaksınız. Uygulamanın kilidini açmak ve kullanmak için daha fazla zaman iste seçeneğine dokunun ve kilidini açmak için belirlediğiniz şifreyi girin.

Apple iOS 13'te uygulama kilitleme işlevi eklenene kadar, iPhone ve iPad kullanıcılarının uygulamaları şifreleyebilmeleri için kullanılabileceği tek yöntem budur. 

iOS'tan Android'e Geçiş Rehberi Yayınlandı! 


Apple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar ÇalıştıracakApple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak
Apple, iPhone Fotoğraflarını Yarıştıracak!Apple, iPhone Fotoğraflarını Yarıştıracak!
Google, iPhone'ların Gece Çekimi İle Dikkat ÇektiGoogle, iPhone'ların Gece Çekimi İle Dikkat Çekti

PAYLAŞ