iPhone'da nasıl numara gizlenir? - Haberler - indir.com

iPhone'da nasıl numara gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 23:12:07
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iPhone üzerinden yapmak istediğiniz bir çağrıda, numaranızı gizlemek istiyorsanız, bunu farklı yöntemlerle yapmanız mümkün.Birini aramak istiyorsunuz ancak numaranızın karşı tarafa iletilmesini istemiyorsanız bunun için iPhone üzerinde 3 farklı seçenek bulunuyor. Sizler için hazırladığımız üç seçenekten herhangi birini kullanarak, numaranızı gizleyip çağrı yapmanız mümkün.

 1-Telefon ayarları üzerinden görünürlüğü kapatmak

 Öncelikle Apple telefonunuz üzerinden 'Ayarlar' bölümüne giriyorsunuz. Sonra bu seçenek içerisinde bulunan 'Telefon' seçeneğine tıklıyorsunuz. Telefon seçeneği içerisinde ki 'Numaramı göster' seçeneği üzerinde dilediğiniz gibi telefon numaranı karşı tarafa iletebilir veya iletilmesini istemediğiniz durumlarda kapatabilirsiniz.

'Ayarlar- Telefon/ Numaramı Göster/ Aç/kapat'

 

2-Sim kart üzerinden görünürlüğü kapatmak

 Bu seçenek ile her türlü telefon markası üzerinden numaranızı gizleyebilirsiniz. Öncelikle aramak istediğiniz numaranın başına #31# yazıp sonrasında numarayı girdiğinizde numaranız karşı tarafa iletilmeyecektir. Bu durum Amerika da *67 İken çoğu Avrupa ülkesinde #31# şeklinde olmaktadır. Bu şekilde de dilediğiniz gibi numaranızı karşı tarafa gösterebilir veya numaranızı gizleyebilirsiniz.

 

3-Operatör üzerinden görünürlüğü kapatmak

 Çok kullanılmayan bu seçenek ile telefon numaranızın karşı tarafa iletilmemesini sağlayabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz operatörün müşteri hizmetlerinden veya online hizmet servislerinde numaranızı iletip veya iletmeme konusu ayarlayacağınız gibi konu ile alakalı detaylı bilgiyi de buralardan öğrenebilirsiniz. Bu seçenekte dikkat etmeniz gereken önemli bir konu ise; operatörlerin durumuna göre bu seçenek ücretli veya ücretsiz olmaktadır. Bu durumu gözden geçirdikten sonra bu uygulamayı da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 





PAYLAŞ