iPhone'da Mesaj Gönderememe Sorunu Nasıl Halledilir? - Haberler - indir.com

iPhone'da Mesaj Gönderememe Sorunu Nasıl Halledilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-22 20:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Mesajlaşma özelliği iPhone cihazların temel işlevlerinden biri olsa da zaman zaman yaşanan sorunlar sebebiyle cihazınız mesaj göndermemeye başlayabilir. Bu sorun tek bir nedenle değil bir kaç nedenden dolayı olabilir. Yazımızın devamında bu tarz sorunları ve çözümlerini değerlendireceğiz. 

iPhone SMS göndermeme sorununu nasıl çözeriz?

iPhone cihazınız mesaj göndermiyorsa bunun birkaç sebebi olabilir. Fakat aşağıda yer vereceğimiz yöntemleri değerlendirerek akıllı cihazınızın tekrar mesaj göndermesini sağlayabilirsiniz. 

iPhone Modellerinde İndirim!iPhone Modellerinde İndirim!

- Ağ Sinyalinizi Kontrol Edin

SMS göndermeme sorununu ortadan kaldırmak adına ilk ve en basit adım olarak ağ sinyalini kontrol edin. Mobil şebeke sinyali olmadan SMS (Mesaj) göndermek mümkün değildir. iPhone akıllı cihazınız kısa mesaj göndermediği durumda hücre bağlantınızı kontrol edin. Sinyal zayıfsa ya da hiç yoksa sinyal gelene kadar hareket edin. 

- Mobil Planınız Etkin mi?

Sinyal kontrolünü tamamladıktan sonra mobil servis planınız olup olmadığını kontrol edin. Eğer mobil planınız etkin değilse SMS gönderemezsiniz. Telefon planlarının büyük çoğunluğu standart sınırsız SMS sunarken, sınırlı bir planınız varsa aylık kısa mesaj limitinizi aşmış olabilirsiniz. Her iki durumda da, mobil operatörünüze başvurmalısınız.

- SMS ve MMS'in Açık Olduğundan Emin Olun

Apple cihazınız ile herhangi bir kişiye mesaj gönderdiğinizde, iPhone cihazınız mesajı varsayılan olarak iMessage yolu ile gönderir. Bunlar normal metin mesajları değildir, yani SMS değildir. iPhone sahipleri arasında bir Wi-Fi ya da hücresel veri bağlantısından faydalanılarak gönderilen mesajlardır. 

iMessages bazı durumlarda çalışmadığı anda iPhone cihazınız iPhone kullanıcıları da dahil olmak üzere karşıdaki kişiye SMS göndermeyi deneyebilir. Çalışması için bu özelliği aktif hale getirmeniz gerekiyor. 

- Ayarlar menüsüne gidin.

- Aşağı kaydırın ve Mesajlar'a dokunun.

- SMS olarak gönder kaydırıcısına dokunun, böylece yeşil “açık” konuma geçirin. 

iPhone akıllı cihazınız ayrıca MMS mesajları da gönderebilir. MMS mesajlar, görüntüler veya video klipler gibi bir tür medya içeren metin mesajlarını içerir. MMS mesajlarını şu şekilde açabilirsiniz:

- Ayarlara gidin.

- Aşağı kaydırın ve Mesajlar seçeneğini seçin.

- MMS Mesajlaşma'yı yeşil "açık" konumuna getirmek için dokunun.

- Uçak Modu Açıksa Kapatın

Uçak modu özelliği, iPhone cihazlarınızın sinyal göndermesini ve aynı zamanda almasını da engelleyecek. Uçak modu aktifken akıllı cihazınız kısa mesaj göndermez ya da alamaz. Bu sebeple mesaj göndermeye çalışmadan önce uçak modunun kapalı olduğundan emin olun. Uçak modunun kapalı olup olmadığını kontrol etmek için iPhone cihazınızın kontrol merkezini açarak uçak sembolüne dokunabilirsiniz. Bu sembol uçak modu kapalıyken gri renkte görünür. 

Bu nedenle, mesaj göndermeye çalışmadan önce Uçak Modu'nu kapattığınızdan emin olmalısınız. Bunu, iPhone’unuzun Kontrol Merkezini açarak ve uçak sembolüne dokunarak yapabilirsiniz. Bu sembol uçak modu kapalıyken gri haldedir. iPhone X ve sonrasında gelen modellerde, Kontrol merkezini açmak için ekranın sağ üst köşesinden aşağıya doğru çekmeniz gerekiyor. Daha önceki iPhone cihazlarda aşağıdan yukarıya kaydırmanız gerekiyordu. 

 

 

  •  



2019 model iPhone'lar, USB Type-C ile gelecek2019 model iPhone'lar, USB Type-C ile gelecek
Yeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacakYeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacak
5G destekli iPhone'lar gecikebilir5G destekli iPhone'lar gecikebilir

PAYLAŞ