iPhone'da JPG görüntüleri nasıl HEIC'e dönüştürülür? - Haberler - indir.com

iPhone'da JPG görüntüleri nasıl HEIC'e dönüştürülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-13 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

iPhone akıllı cihazınızda, JPG görüntüleri HEIC formatına dönüştürerek depolama alanınızda yer açabilirsiniz. JPG formatında olan görüntülerin daha düşük boyuta sıkıştırılmasını sağlamanız mümkündür. JPG görüntüleri HEIC'e dönüştürme işlemi için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone'da JPG görüntüleri HEIC'e dönüştürme

iPhone akıllı cihazınıda JPG görüntüler oldukça fazla yer kaplar. Bu da zaman zaman cihazınızın depolama alanının dolmasına neden olabilir. Bu yüzden JPG formatındaki görüntüleri HEIC'e dönüştürme işlemi akıllı cihazınızda depolama alanı açmanız konusunda size yardımcı olur. Bu işleme geçmeden önce iPhone'unuzda "Kestirmeler" uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Kestirmeler adlı uygulamayı akıllı cihazınıza indirdikten sonra açı ve uygulama ana ekranında yer alan Kısayolların sekmesine tıklayarak Kısayol Oluştur seçeneğine dokunun. Burada açılan ekranın altındaki Uygulama ve İşlem Ara bölmesine hafifçe tıklayın. 

Burada arama çubuğuna "Fotoğraf Seç" yazarak karşınıza çıkan Eylemler başlığının altındaki Fotoğraf Seç başlığına tıklayın ve daha sonra genişleyen panelde Birden Çok Seç seçeneğini aktif hale getirin. Bir sonraki adımda ise Kısayollar uygulamasında arama çubuğuna "Redmi Dönüştür" yazmanız gerekiyor. Eylemler başlığının alt kısmında çıkan "Görüntüyü Dönüştür" seçeneğine dokunarak işleme devam edin. Karşınıza çıkan ekran Medya sekmesindeki seçeneklerden Fotoğraflar'ı tıklayın ve HEIF'ı seçin. Meta verilerini koru seçeneğini de etkinleştirin. 

Kestirmeler uygulamasının ana ekranındaki arama çubuğundan tekrar "Fotoğraf Albümüne Kaydet" yazarak arama başlatın. Karşınıza çıkan sonuçlardan Eylemler'in altındaki "Fotoğraf Albümüne Kaydet" seçeneğine dokunun. JPG'den HEIC formatına dönüştürdüğünüz fotoğrafların kaydedilmesini istediğiniz bir albümünüz varsa o albümü kaydedilenler klasörü yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz kısayolu "JPG to HEIC" olarak adlandırın ve "Bitti" butonuna dokunun. Bu işlemi sadece bir kere kısayol olarak kaydettiğinizde fotoğrafları istediğiniz zaman basit ve hızlı şekilde JPG formatından HEIC'e dönüştürebilirsiniz.

Kısayol oluşturma adımını geçtikten sonra oluşturduğunuz kısayolu Shortcuts uygulamasında açın. Bu kısayola dokunduğunuzda galeriniz açılacaktır. Galeride yer alan, JPG formatından dönüştürmek istediğiniz fotoğrafları seçin ve çıkan çekmecenin sağ üstündeki Tamam butonuna dokunun. JPG formatında seçtiğiniz fotoğraflar, HEIC formatına dönüştürülürken Kestirmeler uygulamasının ana ekranında işlemin tamamlanma süresi gösterilecektir. Fotoğrafların formatında değişiklik yaparak akıllı cihazınızın depolama alanında yer açabilirsiniz. Bu sayede depolama alanı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız. 





PAYLAŞ