iPhone'da işinize yarayacak 7 ipucu - Haberler - indir.com

iPhone'da işinize yarayacak 7 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-02 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

iPhone kullanıcıları, cihazlarında herhangi bir işlem yaparken, kısa yollar kullanarak işlemlerini hızlandırabilirler. iPhone cihazların çok fazla kısa yolu bulunsa da birçok kullanıcı bu kısayolların nasıl kullanıldığı konusunda bilgi sahibi değil. Cihazınızda kullanabileceğiniz bazı kısayollar şöyle;

iPhone ipuçları

Hızlıca fotoğraf seçme

Eğer cihazınızda fotoğraf silecekseniz ya da birden fazla fotoğraf paylaşımı yapacaksanız, tek tek seçme işlemiyle uğraşmanıza gerek yok. Bunun yerine, sağ üstteki seç butonuna basıp, parmağınızı fotoğraf üzerinde basılı tutarak, fotoları belirleyip toplu silebilir ya da paylaşabilirsiniz.

Hesap makinesinde işlem yaparken, sondaki rakamı silme

iPhone cihazlarda hesap makinesine yanlış bir sayı yazdığınızda, C tuşuna bastığınızda bütün sayılar gider. Bunun yerine parmağınızı sağa ya da sola kaydırarak sadece sondaki rakamı silebilirsiniz.

Mesajlaşmaya dönme

iMessage üzerinden arkadaşınızla konuşurken, bir fotoğrafı açtıktan sonra her defasında 'bitti'ye basarak ekrana dönmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine fotoğrafı aşağı doğru kaydırıp mesajlaşma ekranına dönebilirsiniz.

Video yakınlaştırma

Videoları, tıpkı fotoğrafları yakınlaştırdığınız gibi yakınlaştırabilirsiniz. Bunun için fotoğrafları büyütmek için yaptığınız parmak hareketinin aynısını yapabilirsiniz.

iPhone Video

En üste çıkma ya da en alta inme

Uzun bir sayfanın en altından en üste çıkmak isterseniz, saat kısmına dokunabilirsiniz. En üstten en alta inmek için de ekranın sağ alt köşesine dokunun.

E-posta taslaklarını görüntüleme

Daha sonra göndermek için kaydettiğiniz taslak maillerinizin hepsini görüntülemek için sağ altta bulunan yeni e-posta tuşuna basılı tutun.

Takvimdeki etkinliği başka bir güne taşıma

Eğer takvimde kayıtlı bir planınızın saatinde ya da gününde değişiklik olduysa, planı silip yeniden oluşturmak yerine taşıyabilirsiniz. Takvimde planın üzerine basılı tutun ve daha sonra istediğiniz güne ve saate sürükleyip değişikliğinizi gerçekleştirin.


 

Bu videomuz da da iOS 11 ile birlikte değişen ve gelişen iPhone ekran görüntüsü alma işlemini sizin için inceledik.




iOS 11 İle Birlikte Değişen Ekran Görüntüsü Alma İşlemi


PAYLAŞ