iPhone’da iOS uygulamalarını nasıl silebilir ve geri yüklerim? - Haberler - indir.com

iPhone’da iOS uygulamalarını nasıl silebilir ve geri yüklerim?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 08:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İOS 11 işletim sisteminin getirdiği bir sürümü ile yerleşik uygulamaları silebiliyor ve geri yükleyebiliyorsunuz.

Apple’ın kendi işletim iOS, diğer işletim sistemlerine göre, kullanıcılarına biraz daha farklı kurallar koyuyor. Mesela; iPhone kullanıcısı iseniz sonradan yüklemiş olduğunuz uygulamaları kolaylıkla silebiliyorsunuz. Ancak iPhone kendi uygulamalarını silmeye bu kadar kolay izin vermiyor. Varsayılan iOS uygulamaları silinmekte sorun çıkarabiliyor. Yerleşik bir uygulamayı silmek cihazınızda her hangi bir alanın açılmasına olanak sağlamıyor. Peki iPhone kullanıcısı olarak yerleşik uygulamaları silip geri yükleme işlemini nasıl gerçekleştirebiliriz? Bir diğer sorun da sildiğiniz uygulamayı nasıl geri yüklersiniz? Bu sorunu kolayca halledebilmek için, aşağıdaki adımları sırasıyla izlemeniz yeterli olacak. Bu aşamaları 3 etapta gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunlardan ilk aşama;

1. Akıllı telefonunuzdan silmek istediğiniz Apple uygulamasına dokunun ve basılı tutun.

2.  Uygulamada üzerinde basılı tuttuğunuz vakit kıpırdama başlar bu esnada X işaretine sürükleyerek silmek istediğiniz uygulamanın köşesine gidip üzerine dokunun.

3. Sil 'e dokunarak çıkan onaya evet veya sil diyerek uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Bu aşamaları takip ederek sildiğiniz uygulamaları tekrar yüklemek istediğiniz zamanda bunu da yapabilmeniz mümkün.

Apple yerleşik uygulamalarını geri nasıl yüklerim?

1.  App Store uygulamasını açın.

2.  Sağ alt köşedeki varsayılan uygulama adını tam olarak yazın ve uygulamayı arayın. Arama sonuçlarınızın üstünde görünebilecek olan tüm reklamlara dikkat etmeniz gerekmekte.

3. Uygulamayı geri yükleme simgesi direkt ekrana gelecek. O simge bir bulut simgesi ve üzerinde indirme işareti bulunuyor. Bu işarete tıkladıktan sonra uygulamanız geri yüklenmeye başlar.  Bu adımları takip ederek yerleşik uygulamaları geri yüklemenmiş olursunuz. iOS uygulamalarının dışında diğer  yüklemek istediğiniz uygulamalar için bu adımlar geçerli değil. App Store’daki diğer uygulamaları istediğiniz zaman silebilir ve istediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ