iPhone'da iMessage çalışmıyor sorunu nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

iPhone'da iMessage çalışmıyor sorunu nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-12 13:50:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın iPhone cihazları arasında internet bağlantısı olması taktirde ücretsiz olarak mesajlaşmalarını sağlayan servisi iMessage’nin çalışmama sorunları yaşanabiliyor. Bu noktada sizlere iMessage çalışmıyor problemini nasıl çözebileceğinizden bahsedeceğiz. iMessage mesaj servisi bir sunucuya bağlı olduğu için ilk olarak iMessage sunucularının açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Apple sunucularını kontrol etmek için ise https://www.apple.com/tr/support/systemstatus/ adresine bakmanız gerekiyor. Gelin şimdi iMessage çalışmasına engel olacak diğer problemler neler detayları ile bakalım.

iPhone iMessage çalışmıyor sorun ve çözümleri

Facebook'un Tek Rakibi iMessage!Facebook'un Tek Rakibi iMessage!

iMessage ayarlarınızı kontrol edin

Bunun için Ayarlar > Mesajlar seçeneğini izleyin. Bu sekmede iMessage özelliğinin aktif olup olmadığına bakabilirsiniz. Bu ayar devre dışı ise tekrar aktif edin. Diğer yandan Ayarlar > Mesajlar sayfasından Gönder ve al seçeneklerinde listelenen adres ve telefon numaralarını kontrol edin.

iOS sürümünüzü kontrol edin

iOS sürümünüz güncel değil ise iOS’un sunmuş olduğu en yeni güncellemeyi yükleyin. Kontrol etmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme kısmına erişerek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Ağ ayarlarınızı kontrol edin

iMessage servisi internet bağlantısı ile çalıştığı için ağ bağlantınız oldukça önemli oluyor. Bunun için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya seçeneğine gidin. Ağ ayarları sıfırladıktan sonra Wifi şifrenizi tekrardan girmeniz gerekecektir. Ayrıca Ayarlar > Veriyi açık ve Wi-Fi yardımı bölümü açık ise bu kısmı devre dışı bırakın.

Saat diliminizi kontrol edin

Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat bölümüne erişin. Burada saat dilimini ayarının otomatik olarak ayarlı olduğundan emin olun. Bu ayar ile bazı kullanıcıların iMessage çalışmama sorunu çözülecektir.

Tüm ayarları sıfırlamak

Yapacağınız tüm bu çözümler işe yaramadı ise Ayarlar > Genel > Sıfırla sekmesine erişerek tüm ayarlarınızı sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Android'den iMessage'a Rakip:RCSAndroid'den iMessage'a Rakip:RCS
iMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandıiMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandı

PAYLAŞ