iPhone'da gizli klasör oluşturma - Haberler - indir.com

iPhone'da gizli klasör oluşturma

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-27 00:05:34
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

iPhone ve iPad kullanıcıları görülmesini istemediği dosyaları klasörler ile gizlemek istiyor ancak birçok kullanıcı bunu nasıl yapacağını bilmiyor. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak, iPhone cihazınızda klasörlerinizi gizlemeniz mümkün.

iPhone ve iPad için Gizli Klasör ya da Gizli Uygulama Kısayolu Oluşturma Adımları :

1-Duvar Kağıdınızı Değiştirin

iPhone ve iPad?de gizli klasör ya da gizli uygulama kısayolu yapabilmeniz için ilk önce ana ekranınızın duvar kağıdını değiştirmelisiniz. Seçeceğiniz duvar kağıdı için düz beyaz renkte olması ya da gri renkte iki farklı seçenek ile bu duvar kağıdı oluşturmalısınız. Bu duvar kağıdının yalnızca uygulama kısayollarının ve klasörlerinin bulunduğu ekranda olması yeterli olacaktır. Kilit ekranında istediğiniz duvar kağıdını yapmakta özgürsünüz.

 

2- Şeffaflık Ayarlarınızı Tamamlayın

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik kısmına girdikten sonra buradan Kontrast değerini artırmanız gerekiyor. Beyaz duvar kağıdını tercih eden kullanıcılar buradan şeffaflığı devre dışı bırakmaları gerekiyor, eğer gri duvar kağıdını tercih ederseniz şeffaflık değerini azaltmanız gerekmekte.

 

3-Görünmez Simgeler Oluşturun

Bunu yapabilmeniz için öncelikle AppStore?dan ?AppIconsFree ? CoolIconThemes, Backgrounds&Wallpapers? adlındaki uygulamayı indirmeniz gerekiyor.

Uygulamayı yükleyin ve ardından ?Simge Oluştur? düğmesine basalım ve ?Bağlantıya Git? seçeneğine dokunun. Açılan ekrandan sırasıyla ? Fotoğraf ? ve ardından ? Film Rulosu ? seçeneğine tıklayın. Daha sonra ise dilediğiniz duvar kağıdını seçin.

Ardından sizden bir link istenecek ve buraya bir boşluk bırakıp geçebilirsiniz. Hemen ardından ?Yükle? diyip Ana Ekran?a ekleyin. Bu işlemin ardından görünmez bir simge oluşturmuş olacaksınız.

 

4-Gizli Klasör Oluşturun

Gizli simge oluşturduktan sonra son olarak gizli klasör oluşturmanız gerekiyor. Bunun için normal bir klasör oluşturun ve bu klasördeki ilk elemanı daha önce oluşturduğunuz görünmez simge yapın. Bu işlemin ardından görünmez klasörü başarı ile oluşturmuş olacaksınız. Klasörün adını da kaldırdıktan sonra görünmez klasörünüzü kullanmaya başlayabilirsiniz.





PAYLAŞ