iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir? - Haberler - indir.com

iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-23 13:49:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

iOS 13 ile birlikte iPhone başta olmak üzere iOS 13 kullanan cihazlarda, fotoğraflar için konum bilgisi de eklenmeye başladı. Bu durum çoğu kişi için kullanışlı bulunsa da pek çok kişi için can sıkıcı olabiliyor. Zira kişilerin fotoğraflarda nerede olduğu öğrenilebildiğinden dolayı gizli kalmayı isteyen kullanıcılar adına durum sıkıcı olabiliyor. Fakat iPhone’da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir adımlarını takip ederek bu can sıkıcı sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

iPhone fotoğraflara konum bilgisini nasıl ekliyor?

iPhone ya da iPad için konum bilgisi fotoğraf çekimi sırasında GPS üzerinden alınıyor. Böylece çekilen fotoğraf ile birlikte fotoğrafa ait konum bilgisi de eklenmiş oluyor.

iPhone 11 ve 11 Pro’ların RAM ve pil kapasiteleri kesinleştiiPhone 11 ve 11 Pro’ların RAM ve pil kapasiteleri kesinleşti

iPhone'da mesaj engelleme ayarı nasıl yapılır? 

iPhone fotoğraflarında yer alan konum bilgileri nasıl silinir?

Apple tarafından bu durumdan rahatsız olabileceklere yönelik sağlanan çözüm sayesinde, ek bir işlem yapmaya gerek kalmadan ayarlardan gerekli çözüm bulunabiliyor. Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca konum ekleme özelliğini iptal edebilirsiniz.

  • İlk olarak fotoğraf ya da video çekin.
  • Fotoğraf ya da videonun bulunduğu bölümü seçin.
  • Paylaşmak istediğiniz fotoğrafa dokunun.
  • İOS 13 ile yeni eklenen “Seçenekler” ikonuna dokunun.
  • Bu bölümde yer alan konum seçeneğini pasif duruma getirin.

Konum bilgisini silmek adına yukarıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli.  Fakat bu konuda özellikle dikkat edilmesi gereken detay, mevcut işlemlerin her fotoğraf için tekrarlanması. Toplu olarak fotoğraf paylaşılacağı zaman da tek bir kere işlem yaparak tüm fotoğraflardaki konum bilgisini göndermeyi iptal edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise mevcut işlemler sadece konum bilgisinin gönderilmesini engelliyor. Konum bilgileri cihazınıda fotoğraf bilgilerinde saklanmaya devam ediyor. Fakat belirtilen adımlarla diğer kişilerle paylaşımı önlenebiliyor.

Mevcut konumunuzu iPhone'da hızlı bir şekilde nasıl paylaşabilirsiniz?


İlgili uygulamalar
iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak?iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak?

PAYLAŞ