iPhone'da duvar kağıdı nasıl değiştirilir? - Haberler - indir.com

iPhone'da duvar kağıdı nasıl değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-16 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın iPhone akıllı telefonlarında wallpaper değiştirmek için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Her cihazın farklı ekran çözünürlükleri olduğu gibi iPhone cihazlar için de uygun ekran çözünürlüğü ile duvar kağıdı seçmek daha iyi bir görüntü sunacaktır. Bizde sizlere bu içeriğimizde iPhone’da wallpaper değiştirmek için yapabileceğiniz tüm yöntemlere bakacağız.

iPhone’da wallpaper nasıl değiştirilir?

Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu!Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu!

Ayarlardan arka plan seçmek

iPhone cihazınızdan Ayarlar menüsüne erişin ve Duvar kağıdı > Yeni Duvar kağıdı adımlarını izleyin. Burada fotoğraflar, dinamik ve canlı kategorilerini göreceksiniz. Seçmek istediğiniz bir fotoğrafı seçtikten sonra duvar kağıdının duruşunu ön izleyebilirsiniz. Ayarla dedikten sonra ana ekran veya kilit ekranı seçiminin yanı sıra her ikisi diyerek duvar kağıdınızı değiştirebilirsiniz.

Duvar kağıdı uygulaması ile arka plan değiştirme

Unsplash: Fotoğrafçıların tercih ettiği bir uygulama olan Unsplash ile iPhone cihazınız için oldukça başarılı fotoğraflar bulabilirsiniz. Bu noktada seçilmiş duvar kağıdı koleksiyonları da yer alacaktır. İstediğiniz fotoğrafı seçerek indirebilir, kırpabilir veya direkt bir şekilde arka plan ayarlayabilirsiniz.

Vellum: Yüksek kaliteye sahip duvar kağıtları ile en iyi iPhone uygulamalarından birisi diyebiliriz. Uygulama ile yeni OLED ekranlı cihazlar için de kaliteli fotoğraflar bulabilir ve kategori bazlı aramalar da yapabilirsiniz.

Live Photo’yu duvar kağıdı olarak ayarlamak

Live fotoğraflarınızı da duvar kağıdı olarak ayarlayabilir ve hareketli bir görüntü elde edebilirsiniz. Bunun için Live fotoğrafı görüntüleyin ve paylaş simgesine basın. Seçeneklerden duvar kağıdı olarak kullan’ı seçin ve duvar kağıdı düzenleme ekranında Live fotoğrafınız açılacaktır.

Live fotoğraf simgesine basarak hareketli özelliğini aktif edin ve bu sayede duvar kağıdınızı Live Photo olarak ayarlamış olacaksınız. Ana ekranınızda parmağınız ile bastırdığınız zaman duvar kağıdınızın Live photo olarak hareket ettiğini göreceksiniz.

iPhone wallpaper çözünürlükleri

  • iPhone 4 / 4s: 960 x 640
  • iPhone 5 / 5s: 1136 x 640
  • iPhone 6/6s: 1334 x 750
  • iPhone 6 Plus / 6s Plus: 1920 x 1080
  • iPhone 7: 1334 x 750
  • iPhone 7 Plus: 1920 x 1080
  • iPhone 8: 1334 x 750
  • iPhone 8 Plus: 1920 x 1080
  • iPhone X: 2436 x 1125
  • iPhone XS: 2436 x 1125

Dosyalar uygulamasından duvar kağıdı ayarlama

iOS 13 ile beraber safari tarayıcınızdan direkt bir şekilde fotoğrafı Dosyalar uygulamasına kaydedebilirsiniz. Fotoğrafın olduğu sayfaya gidin ve fotoğrafa uzun bir şekilde dokunduktan sonra bağlantılı dosyayı indir seçeneğini seçin. Fotoğraf tam çözünürlük ile inecektir. Daha sonra Dosyalar uygulamasına erişerek indirilenler bölümünden fotoğrafı seçebilir ve duvar kağıdı ayarlayabilirsiniz.

iPhone cihazlarınız üzerinden duvar kağıdı değiştirmenin çeşitli yollarını sizler ile paylaştık. Bunlardan herhangi birini yaparak duvar kağıdınızı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Benzeri üçüncü partilerinde aynı işlevi göreceğini belirtelim.


Merakla beklenen iPhone 9 uygun fiyatlı olacak!Merakla beklenen iPhone 9 uygun fiyatlı olacak!
Apple'ın sitesinde iPhone 9'a ait yeni bilgiler ortaya çıktı!Apple'ın sitesinde iPhone 9'a ait yeni bilgiler ortaya çıktı!

PAYLAŞ