iPhone'da Canlı Fotoğraf özelliği nasıl kullanılır veya kapatılır? - Haberler - indir.com

iPhone'da Canlı Fotoğraf özelliği nasıl kullanılır veya kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-07 17:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

iPhone canlı fotoğraf özelliği ile farklı karelerin elde edilmesini sağlar. Daha çok videoya dönüşen bir görünümü ile anıların birkaç saniyelik kayıt altına alınmasını sağlayan canlı fotoğraflar, kullanıcılar tarafından kolay bir şekilde kullanılabilir. Ancak mevcut özelliği hiçbir zaman kullanmak istemediğinizde bu özelliği kapatmanız da mümkündür. 

iPhone veya iPad'de canlı fotoğraf nasıl çekilir?

iPhone ya da iPad kullanıcıların canlı fotoğraflar çekmek istemesi halinde kamera uygulaması üzerinden özel seçim yapması gerekecektir. Canlı fotoğraf çekmek için uygulamada Live Photo simgesi kullanılmalıdır. Kamera açıldığında eğer bu simge sarı renkte ise kullanım için hazır olduğu görülecektir.

Eğer üzeri kesik beyaz çizgi ise bu özellik kapalı konumdadır. Canlı fotoğraf çekmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

İpucu: iPhone 11 ve daha yeni modellerde, Canlı Fotoğraflar simgesine dokunduğunuzda "Otomatik" seçeneği sunulmaktadır. Otomatik mod, cihaz tarafından algılanan hareketlere göre çekim yapılmasını sağlar. Daha iyi sonuçlar alınması da mümkündür.

Özellik kullanıma hazır olduğunda telefonu fotoğraf çekmek istediğiniz yere doğru doğrultmalı ve normal bir fotoğraf çeker gibi çekim işlemini tamamlamanız gerekir. Çekim yapıldıktan sonra canlı fotoğraflar iPhone ya da iPad film rulosundan yer almaya başlayacaktır. Mevcut fotoğraflar üzerinde canlı fotoğraf düzenleme imkanı da bulunmaktadır. Üstelik farklı seçenekler olduğu gibi çektiğimiz fotoğrafları rötuşlar yapabilirsiniz. Ayrıca uzun pozlama gibi farklı seçimlerin yapılması da cihazlarda desteklenmektedir. 

iPhone veya iPad'de Canlı Fotoğraflar Nasıl Kapatılır?

Eğer bu özellik sizin için cazip değilse ve kullanmak istemiyorsanız en pratik yol özelliği tamamen kapatmaktır. Böylece fotoğraf çekerken direk fotoğraf karesine odaklanabilir ve en iyi kareleri çekmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca görüntü kaydetmek istediğimizde de telefonda yer alan video özelliğinden yararlanabilirsiniz. 

İlgili özelliği kapatmak için kamera uygulaması açıldıktan sonra simge üzerine uzun süreli basılı tutulması yeterlidir. Üzerinde eğik bir çizgi yer alacak olan simge kapatılmış olduğunu göstermektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra yeniden üzerine basılı tutulana kadar özellik devre dışı kalacaktır. Canlı Fotoğraflar'ı, her fotoğraf çektiğinizde varsayılan olarak açılmamaları için kalıcı olarak da kapabilirsiniz. Bunun için; 

Ayarları açın ve Kamerayı seçin.

Ayarları koruya dokunun ve canlı fotoğraf anahtarını açık ya da kapalı konuma getirin. 





PAYLAŞ