iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi? - Haberler - indir.com

iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 18:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünya gündemine bomba gibi düşen bu haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Aslında bu haber değil daha çok bir iddia diyebiliriz. ABD Başkanı Donald Trump, kullandığı iPhone'ların kendisinin başına iş açacağı ortaya çıktı. Eğer bu iddialar doğruysa Trump, Çin ve Rus ajanlar tarafından dinleniyor.

iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?

Normal şartlarda ABD başkanları, şahsi olarak kullandığı telefonlar gizlilik seviyesi yüksek konuşmalar yapmaması gerektiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Trump'ın asistanları da güvenli hat kullanımı konusunda kendisine oldukça ısrarlı davransalar da, henüz bir başarı elde edilmemiş gibi duruyor. Bu durumun etkileri ise Trump'ın başını ağrıtabilir. Trump'a Beyaz Saray Bilgi Teknolojileri ve İletişim Ajansı tarafından verilen bu iPhone modeller, sadece WiFi üzerinden internete bağlanabilen bir telefon. Özel yazılımlar sayesinde bu şekle getirilen telefonun içerisinde Twitter ve bazı uygulamalar yüklü olarak geliyor. Diğer bir telefonuyla sadece arama yaptığı ve arama alabiliyor. 

Trump 8 Mart'ta video oyun endüstrisi liderleriyle buluşacakTrump 8 Mart'ta video oyun endüstrisi liderleriyle buluşacak

Başkanın yardımcıları da telefonlarını düzenli olarak değiştirmesi gerektiği savunuyor. İşte bu sorunlar çıkış noktası da burası. New York Times'ın haberine göre Trump, ısrarcı olduğu bu telefon yüzünden güvenli hat konusunda büyük ve önemli açıklar vermiş olabilir. Bu açıkların bedeli ise Çin ve Rus gizli servis ajanlarının telefon görüşmelerini takip etmesi ve kayıt altına alması olabilir. Eğer bu iddialar doğruysa yeni ve diplomatik bir krizin dünya geneline yansıyacağını görebiliriz.


Apple, Twitter ve Whatsapp Trump davasında belge sunabilir!Apple, Twitter ve Whatsapp Trump davasında belge sunabilir!
Trump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzereTrump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzere
Google üzerinde 'Aptal Trump' kampanyası başlatıldıGoogle üzerinde 'Aptal Trump' kampanyası başlatıldı

PAYLAŞ