iPhone X'te nasıl ekran görüntüsü alınır? - Haberler - indir.com

iPhone X'te nasıl ekran görüntüsü alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 13:35:44
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Apple 'ın telefon versiyonu olan iPhone' lar 10 yıl önce hayatımıza girmişti. Bu sebeple Apple  çıkardığı telefonların 10. yılına özel iPhone 8' in yanında iPhone X' i de piyasaya sürdü.  Bu durum iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ön siparişlerinin ve genel olarak talebin düşmesine neden oldu.T asarımsal olarak bütünüyle yenilenen ilk iPhone olarak gözleri üzerine çekiyor.  Yeni çıkardığı iPhone X' lerle birlikte yıllardır kullanılan ana ekran tuşu da tarih olmuşa benziyor. Bazı kullanıcılar tarafından olumlu karşılansa da bazı kullanıcılar ana ekran tuşunun kaldırılmaması gerektiğini düşünüyorlar. Bu durum kullanıcıları ikiye bölmüş durumda. Ancak iPhone X' i satın alan ya da satın alacak olan kullanıcılar, yeni cihazda ekran görüntüsünün nasıl alınacağını merak ediyorlar. Etrafı bütün ekran görüntüsünü vermek adına tasarlanan yeni iPhone X' ler home butonundan vazgeçilmesiyle alışılmış olan ekran görüntüsü alma hareketi(screenshot) de değişti.

iPhone X 'lerde ekran görüntüsü nasıl alınır?

  • Ekran görüntüsü almak istediğiniz uygulama ya da sayfayı açın.
  • Yan düğme (Eski iPhone'larda uyku/uyutma ve Siri' nin aktif olduğu tuş) ile birlikte Ses Açma/Ses Kısma düğmesine aynı anda basılı tutup bırakıyorsunuz.
  • Aldığınız ekran görüntüsü Albümler-Ekran Resimleri yerinde kaydedilmiş olacak.

Ayrıca yeni iPhone' un ekranının üst kısmında kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan bir çıkıntı yer alıyor. Apple'ın verilen tepkileri dikkate alarak yeni bir güncelleme ile problemin ortadan kaldıracağını düşünüyoruz.





PAYLAŞ