iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası - Haberler - indir.com

iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-13 09:13:40
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple, yeni iPhone'larını tanıttığı etkinliğinde bu telefonlara ait yeni HDR kamera sistemini ortaya çıkardı. Kamera konusunda geliştirilmiş ve birçok özelliği bulunan bu yeni cihazlara bir göz atalım. Tanıtılan yeni iPhone Xs'in arka tarafında gelişmiş bir kamera bulunuyor. "True Tone" adı verilen flaş ve 12 megapiksellik iki adet arka kamerası bulunuyor. Bu kameralardan birincisi, geniş açılı objektife, yepyeni bir sensöre ve 6 elemanlı bir objektife sahip.

Apple'ın yeni HDR Kamerası

Tanıtılan iPhone Xs modelinde iki adet arka kamera bulunuyor. İkisi de 12 megapiksellik mükemmel çekim sağlayabilen özelliklere sahip kameralar. Birincisi geniş açılı objektife sahip, f/1.8 diyaframa sahip, yeni sensörle donatılmış, 6 elemanlı bir objektife sahip. Aynı zamanda bu kamerada Optik Görüntü Sabitleme ve 1,4um piksel boyutu bulunmaktadır. Ortada yer alan flaşı ise gelişmiş titreşim tespit sistemine sahip. İkinci kamera desteği ise tele objektif, f/2.4 diyaframa sahip, OIS özelliği bulunan, 6 elemanlı lens ve 2x optik zoom özelliğine sahip. Arka kameralarının bu kadar iyi olmasının yanı sıra ön tarafta da mükemmel bir ön kamera bulunabiliyor diyebiliriz. Yepyeni bir sisteme sahip ön kamera, F/2.2 diyaframa sahip ve bir önceki modeline göre daha hızlı sensöre sahip. 7MP'lik ön kamera ön yüzde bulunuyor. Ön kısımda "gelişmiş görüntü sensörü", global obtüratör ve IR lens yer alıyor.

Apple'ın giriş seviyesi yeni iPhone'unun adı XC olabilirApple'ın giriş seviyesi yeni iPhone'unun adı XC olabilir

Apple'ın bu yeni kamera sistemi "Akıllı HDR" fotoğraf çekme özelliğini de barındırıyor. Apple'ın pazarlama yöneticisi Phil Schiller'e göre bu yeni kamera sistemi, bir fotoğraf çektiğinizde üzerinde trilyon tane işlem yapabiliyor. Schiller, bu konuda şöyle bir açıklama yaptı. "Bu kamera sistemi, Lytro kamera sistemi ile mümkün olandan farklı olarak, farklı alan derinliklerini simüle edebilir. Bu kamera sistemi, videolar için stereo ses yakalayabilir. Ayrıca ton eşleme, otomatik odaklama ve otomatik pozlama; daha önce olduğundan daha iyi gölge ayrıntıları, daha iyi vurgulama ayrıntıları ve renk oluşturma özellikleriyle çalışıyor." dedi. Yepyeni kamera sistemi bulunan iPhone'larla fotoğraf çekmek eskisinden daha iyi olacaktır. Tanıtılan bu yeni iPhone'ların fiyatı biraz pahalı olsa da gerçekten hakkını veriyor.


Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim?Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim?
Dünya Fotoğrafçılık Günü'ne özel iPhone ile çekilmiş fotoğraflarDünya Fotoğrafçılık Günü'ne özel iPhone ile çekilmiş fotoğraflar
iPhone Xs ve iPhone Xs Plus'ın satış tarihleri ortaya çıktı!iPhone Xs ve iPhone Xs Plus'ın satış tarihleri ortaya çıktı!

PAYLAŞ