iPhone XS'in batarya ömrü daha kısa - Haberler - indir.com

iPhone XS'in batarya ömrü daha kısa

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 14:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın övmekle bitiremediği ve çok iddialı konuştuğu iPhone XS modelinin sorunları bir türlü bitmek bilmiyor. En son WiFi alıcısında sorun keşfedilen iPhone XS modelinde şimdide pil ömrünün kısa olduğu sorunu gündeme geldi. Tom's Guide tarafınca yapılan testte, Apple'ın tanıtım günü iPhone XS hakkında sunduğu özelliklerin yalan olduğunu ifade etti. Tom's Guide'ın yapmış olduğu testte iPhone XS ile iPhone XS Max'ın aslında batarya ömürlerinin 9 saat 41 dakika ve 10 saat 38 dakika değilde, iPhone X'in ulaştığı 10 saat 49 kakikanın altında bir süre olduğu tespitine vardı. Gündeme sunulan bu süreler ise Cupertinolu devin sunumda gerçekleştirdiği iPhone XS'in iPhone X'dan 30 dakika, iPhone XS Max'in ise iPhone X'dan 90 dakika daha uzun bir bataryaya sahip olacağı ifadeleri yalan çıkıyor. 

4000mAh kapasiteye sahip olan Samsung Galaxy Note 9 aynı testte iPhone XS'ten 1 saat 45 dakika daha fazla batarya ömrü sunduğu tespit edildi.

Cihazlar testin doğruluğu gözetilerek aynı ağa bağlandı ve üç cihazda bataryaları tükenene kadar internette dolaşıldı. Aynı zamanda ekran parlaklığı tüm cihazlarda 150 nit ile sabitleştirildi. Çıkan sonuçlar ise Apple'ın vaatlerinin altında oldu. Her cihazda işlemciye yüklenen yükler bataryanın ömrünü azaltacak durumda. Sizlere sunmuş olduğumuz bu rakamlar ise Apple'ın rakip firmalarına göre düşük tutmayı tercih ettiği batarya kapasiteleri göz önünde bulundurulduğu zaman sonuçlar etkileyici. bu durumu size örnek vererek açıklayacak olursam 4000mAh kapasiteye sahip olan Samsung Galaxy Note 9 aynı testte iPhone XS'ten 1 saat 45 dakika daha fazla batarya ömrü sunduğu tespit edildi. Fakat iPhone XS'in iPhone X'e göre daha küçük boyutta olan batarya (2,659mAh) göz önünde bulundurulduğu zaman yeni iPhone modellerinin verimlilik konusunda daha başarılı olduğunu gözlemlemiş oluyoruz. 

 





PAYLAŞ