iPhone XS Yerine iPhone XR Almak İçin 5 Sebep - Haberler - indir.com

iPhone XS Yerine iPhone XR Almak İçin 5 Sebep

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-14 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Apple geçtiğimiz ay ile beraber üç yeni iPhone modeli olan iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerini tanıttı. Hem donanım hemde tasarım anlamında bir hayli güçlü telefonlar olarak gelen bu modeller birbirleri arasında farklara sahip olarak da sunuluyorlar. Standart olan iPhone Xs modelinde donanım geliştirmeleri haricinde yeni renk seçeneğini görüyoruz. iPhone X ile bir hayli benzer olan iPhone Xs haricinde asıl farklı iPhone Xs Max ve XR tarafında ortaya çıkıyor. iPhone Xs Max daha büyük bir ekran ile gelerek farkını ortaya koyuyor. iPhone XR serisi ise modeller arasında en uygun fiyatlı iPhone modeli olarak nitelendiriliyor. iPhone X ve Xs modeline göre iPhone XR cihazında te kamera ve LCD ekran farklarını görüyoruz. Bizde sizlere bu içeriğimizde iPhone Xs yerine iPhone XR almanız için geçerli nedenlere göz atacağız.

iPhone XS Yerine iPhone XR Almak İçin Sebepler

Fiyat

iPhone XR’ın tercih edilebilir ilk sebeplerinden birisi fiyat noktasında ortaya çıkıyor. Bu modelde iPhone X’te olduğu gibi Portre modu, Face ID gibi birçok teknolojiye sahip olurken LCD ekranı ile daha uygun fiyatlı olmayı başarıyor. Türkiye fiyatları henüz belli olmayan modellerin ABD fiyatlandırması üzerinden iPhone Xs 999 dolara sahip olurken iPhone Xs Max 1099 dolar fiyat etiketi ile geliyor. En ucuz iPhone XR ise 749 dolara satışa sunuluyor.

Portre Modu

Çift kameralı iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X gibi modellerde gördüğümüz Portre modu özelliğini iPhone XR cihazında tek kamera ile görüyoruz. Yazılım desteği ile sunulan bu deneyimi iPhone XR ile de yaşamak mümkün oluyor. Ancak Portre kalitesinin çift objektif ile sunulan kalite ile aynı kalitede olmayacağını hatırlatalım.

Çerçevesiz Ekran Tasarımı

Tanıtılan üç modelde uçtan uca ekran deneyimi sunarken, iPHone XR modelinde 6.1 inçlik bir ekran sunulduğunu görüyoruz. iPhone Xs modeli 5.8 inç ile gelirken Apple’ın bu modelinde LCD panel ile başarılı bir ekran sunduğunu söyleyebiliriz.

Face ID

İlk olarak iPhone X ile gördüğümüz yüz tanıma sistemi Face ID, Apple’ın yeni iPhone XR modelinde de yer alıyor. Üç yeni modelde Truedepth destekli ön kameraya sahip olurken tam anlamıyla bir Face ID deneyimi yaşamak mümkün oluyor.

Aynı Güçlü İşlemci

En pahalı model olan iPhone Xs Max modelinde yer alan A12 Bionic işlemcisini uygun fiyatlı iPhone XR modelinde de görmek mümkün oluyor. 7 nanometre üretim A12 bionic çipi sunmuş olduğu üst seviye performans ile rakiplerini arkada bırakıyor. Performans tarafındaki tek fark ise iPhone Xs’de yer alan 4 GB RAM’e karşılık iPhone XR’de 3 GB RAM yer alıyor.

Renk Zenginliği

iPhone XR’ın sunmuş olduğu geniş renk yelpazesi dikkat çekiyor. Apple, bu noktada sarı, mavi, kırmızı, siyah ve beyaz renk seçeneklerini kullanıcılara sunuyor.





PAYLAŞ