iPhone XS Yerine iPhone 7 Almak İçin 7 Geçerli Sebep - Haberler - indir.com

iPhone XS Yerine iPhone 7 Almak İçin 7 Geçerli Sebep

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-13 12:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Apple’ın geçtiğimiz ay tanıtmış olduğu iPhone serisi iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modelleri sunmuş oldukları teknik özellikler ve yeni teknolojiler ile bir hayli dikkat çekti. Ancak cihazların fiyat politikası tarafında oldukça yüksek rakamlar sunduğu da biliniyor. Yeni bir iPhone almak istiyorsanız ve fiyat anlamında uçuk rakamlar ödeme istemiyorsanız, bu noktada iPhone 7 tamda size göre bir tercih olabilir. 2 yıl öncenin amiral gemisi olan iPhone 7 serisi hala tercih edilebilir bir model oluyor. Sizlere bu içeriğimizde iPhone Xs serisi cihazlar yerine iPhone 7 tercih etmeniz için geçerli sebeplerden bahsedeceğiz.

Bildiğiniz üzere Apple, iPhone X sonrasında iPhone Xs serisinde de yine ana ekran tuşuna yer vermedi ve artık yer vermeyeceğe de benziyor. Diğer yandan yeni cihazların ülkemiz fiyatları belli olmasa da, tahminler 8 bin TL’nin üzerinde rakamlardan başlıyor. Şuan 32 GB’lık iPhone 7 modeli Apple resmi sitesinde 4999 TL fiyat etiketine sahip olurken iPhone 7 Plus ise 6299 TL gibi rakamlara bulunabiliyor. Diğer mağazalarda ise 3299 TL ve Plus ise 4799 TL gibi daha uygun rakamlara bulunabiliyor. Gelin şimdi iPhone 7’nin tercih edilebilir sebeplerine göz atalım.

iPhone 7 Tercih Edilmesi İçin Geçerli Sebepler

iOS 12 Desteği

Daha uygun fiyata bir iPhone 7 sahibi olduysanız, bu noktada Apple’ın en son sürüm iOS 12 versiyonuna sahip olacaksınız. iOS 12 bildiğiniz üzere yeni özellikler ve performans iyileştirmelerine sahip olarak gelirken bu noktada Apple birçok ürününe iOS 12’i sunmuş durumda.

Parmak İzi Okuyucusu

Yeni iPhone Xs ailesinde ana ekran tuşu kaldırılarak yerine Face ID güvenlik teknolojisi getirildi. Ancak pratiklik anlamında ana ekran tuşu ve parmak izi okuyucusunu seviyorsanız yine iPhone 7 tam da size göre diyebiliriz. Bu noktada Touch ID desteğinin sürdüğü iPhone 7 bu kullanım kolaylığını sunmaya devam ediyor.

Daha İnce ve Hafif Tasarım

Yeni nesil iPhone Xs serisi cam ve metal karışımı olduğu için daha ağır olarak geliyor. Ancak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus yeni nesil modellerden bir tık daha ince ve hafif olduğunu belirtelim.

İyi Kamera

iPhone 7 serisi eski bir model olarak gözükse de, sunmuş olduğu çift arka kamera ve Smart HDR gibi özellikler ile beraber hala piyasada yer alan birçok modelden daha başarılı kareler sunabiliyor.

iPhone 7 Plus Daha Yüksek Ekran Çözünürlüğüne Sahip

Evet, iPhone XR modeli 828p bir ekran sunarken 5.5 inç ekran büyüklüğüne sahip iPhone 7 Plus modelinde 1080p görüyoruz. Bu noktada iPhone XR, iPhone 7 modeline göre daha geniş bir ekran ile gelse de, çözünürlük tarafında iPhone 7 Plus’ın arkasında kalıyor.

3D Touch Farkı

iPhone kullanıcıların severek kullandığı 3D Touch teknolojisi iPhone XR serisinde yer almazken iPhone 7 modelinde bulunuyor. Bu durumda tercih seçenekleriniz arasında yer alabilecek etmenlerden birisi olarak gözüküyor.

Güçlü Performansı Sürüyor

iPhone 7 ailesinde bildiğiniz üzere Apple A10 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemci iOS 12 performans artışı ile beraber iyi bir performans sunmaya devam ediyor. Günlük kullanımda hiç farketmeyeceğiniz performans farkı sizleri geride bırakamayacaktır. Bu noktada iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’un hala güçlü cihazlar olduğunu söyleyebiliriz.





PAYLAŞ