iPhone XS ve XS Max modelleri için yapılan görseller dava konusu oldu! - Haberler - indir.com

iPhone XS ve XS Max modelleri için yapılan görseller dava konusu oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri için Apple tarafından yapılan pazarlama görsellerine bakıldığı zaman, ekranda herhangi bir çentik varlığı görülmüyor. Bu fotoğraf Apple'ın insanları ekran boyutu ve formatı konusunda yanılttığı gerekçesi ile dava konusu olmuş.

iPhone Xs ve Xs Max modelleri için yapılan görseller dava konusu oldu!

Business Insider'ın yaptığı bir habere göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın, Apple şirketini mahkemeye vermiş. Bu olayın konusu da iddialara göre, iPhone Xs'i satın aldığı zaman ekranında çentik bulunduğu dair bir fikri yokmuş. Mahkeme dokümanlarına göre bu dava, eksik pikseller davası olarak kayıtlara geçiyormuş. Henüz davanın ilk aşaması olsa da öne sürülen iddianın ne kadar güçlü olduğunu ve mahkemenin nasıl bir karar vereceğini bilmiyoruz.

Samsung, Twitter'da iPhone üzerinden paylaşım yaptıSamsung, Twitter'da iPhone üzerinden paylaşım yaptı

Apple Music'in Connect özelliği kapatılıyor

Fakat iPhone Xs ve Xs Max'in tanıtıldığı zamanlarda, Apple şirketinin pazarlama amacıyla kullandığı görseller, dikkat çekilmiş ve konuşulmuştu. Eğer bu dava sonucunda davacı haklı görülürse, Apple'ın bu pazarlama hamlesi oldukça maliyetli olacaktır. Dava ile ilgili şikayet dilekçesine bakıldığında, Apple'ın ekranın köşeleri yuvarlatmasının piksel kayıplarına neden olduğu söylendi. Bu durum pratikte 2018 model iPhone'ların piksel sayısı ile ilgili verdiği değer daha altında bir piksel sayısının elde edilmesine neden olduğu söyleniyor. Aslında bakıldığı zaman, bu iki modeli satın alırken çentiğin olduğunu bilmeme konusunda mahkemeyi ikna etmek zor olacaktır. İnternetten satın alınsa bile telefonun görüntülerinde çentik gözüküyor. Bu yüzden mahkeme bu iddiaya kolay kolay ikna olmayacaktır.

Apple şirketinin pazarlama görselleri yansımasa da şirketin en yeni iPhone modellerinin çentikli ekrana sahip olduğunu herkes duydu. Ancak ABD tarafında hangi gerekçelerle ne türde dava açıldığına ve bunların sonucunda çok büyük tazminatlar alındığına şahit olduk. Bu davalarda onlardan birisi olabilir. Sonuçta Apple şirketi dünyanın en değerli şirketi unvanını almıştı. Bu yüzden Apple tarafında bir açık arayarak şirketten para koparmanın peşinde olan insan sayısı da yüksektir. Fakat bu davanın o şekilde olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz. Apple tarafına tazminat ödemesi konusundaki kararı mahkemenin vereceği için biraz beklememiz gerekiyor.


iPhone'dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?iPhone'dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?
iPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandıiPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandı
iPhone XR, DxOMark Sonuçları ŞaşırttıiPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı

PAYLAŞ