iPhone XS ve XR, HDR Farkı Nedir? - Haberler - indir.com

iPhone XS ve XR, HDR Farkı Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 10:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Yeni tanıtılmış iPhone modelleri bir önceki nesile ait olan iPhone X ile benzer bir tasarıma sahip olarak geldi. Bu benzerlik birçok kullanıcı tarafınan beğenilmedi ve yeni iPhone’ların çokta fazla bir yenilik sunmadığı düşüncelerini akıllara getirdi. Ancak cihazların donanım ve ekran tarafındaki detaylarına indiğimiz zaman modellerin oldukça fazla gelişim gösterdiğini görebiliriz. Yeni modeller 3 farklı versiyon ile geldiler ve ekran boyut farkları ile panel farkları oluşturdular. Bu içeriğimizde ise sizlere iPhone XR ve XS cihazlarının ekranın da yer alan HDR teknolojisinin farklarından bahsedeceğiz. iPhone XR ve iPhone XS HDR farkları neler gelin bu sorunun cevabına detaylı bir şekilde değinelim.

iPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldıiPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldı

iPhone XS ve iPhone XR HDR Ekran Farkı

Baktığımız zaman iPhone XS, XS Max ve XR cihazları farklı çözünürlükler ile geliyorlar. Düşük çözünürlük doğal olarak düşük PPI değeri anlamına gelmektedir. Fakat bu rakamlara bakmadan kullanıcı deneyimi tarafında asıl farklar ortaya çıkmış oluyor. iPhone XR ve iPhone XS ekranlarının asıl farkları ise HDR desteğinde ortaya çıkmış oluyor. XS ve XS Max modelleri sunmuş oldukları HDR özelliği ile yüksek dinamik aralıklı ekranlara sahip durumdalar. Bu teknoloji ise özellikle film, TV ve YouTube videoları gibi durumlarda devreye giriyor.

HDR ile daha canlı ve derinden gerçekçi renkleri deneyimlemiş olabiliyorsunuz. Ancak iPhone XR modelinde ise HDR desteği yer almıyor. Rakamlarla HDR farkı haricinde XR ve XS cihazları arasında parlaklık ve renk sıcaklığı farkları da olabiliyor. Apple ise bu konuda detaylı bir bilgi sunmuş değil. Ancak HDR farkı yer alan XR ve XS modelleri bu farklar ile ne gibi durumlar oluşturacak bu konu yapılacak olan üçüncü parti uygulama testleri ile belli olacaktır.

Ancak hatırlamakta fayda var ki iPhone XR ve iPhone XS modelleri arasındaki HDR teknolojisi farkı sadece HDR desteği sunan video içeriklerde ortaya çıkacaktır. Bu noktada her içerik ve videoda bu HDR farkı ve desteği ortaya çıkmayacaktır. Apple XR modelinde yapmış olduğu bu gibi özellik kırpmaları ile cihazı daha uygun fiyattan sunmayı ve daha fazla bir satış yapmayı hedefliyor. Yeni bir iPhone alacaksanız ve bu gibi detay HDR özelliği benzeri şeylere fazla takılmayan bir kullanıcıysanız, çok daha yüksek ücretler ödemeden daha uygun fiyat ile çıkış yapacak olan iPhone XR modelini tercih edebilirsiniz. Ancak en üst deneyimi yaşamak istiyorsanız XS Max tamda size göre olacaktır.


iPhone Xs'in en pahalı olduğu ülke!iPhone Xs'in en pahalı olduğu ülke!
iPhone Xs, iPhone X'e Göre 3 Kat Daha HızlıiPhone Xs, iPhone X'e Göre 3 Kat Daha Hızlı
iPhone XS ve iPhone X KarşılaştırmasıiPhone XS ve iPhone X Karşılaştırması

PAYLAŞ