iPhone Xs Max'te Kişi Fotoğrafları Neden Daha Güzel Çıkıyor? - Haberler - indir.com

iPhone Xs Max'te Kişi Fotoğrafları Neden Daha Güzel Çıkıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 19:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın en yeni seri iPhone modelleri olan iPhone Xs ve iPhone Xs Max cihazları kamera tarafında sunmuş oldukları yetenekler ile dikkat çekiyorlar. Ancak bazı yorumlara göre yeni iPhone Xs ve Xs Max’in çektiği fotoğraflarda kişilerin yüzlerinde fazla güzelleştirme uyguladığı yönünde eleştiriler ortaya çıktı. Özellikle yeni çıkmış iPhone modellerinin ön kameralarında yapılan çekimlerde kişi yüzlerinin cildi fazla güzelleştirdiği yönünde eleştiriler geliyor. Bu noktadaki düşüncelerde ise Apple’ın ön kameraya gizli bir güzellik filtresi koyduğu yönünde düşünceler bulunuyor. Aşağıda göreceğiniz fotoğrafta önceki iPhone X modeline göre ön kamerada oluşan farkı sizlerde göreceksiniz.

Ön Kamera Farkı

YouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği GeldiYouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği Geldi

Biraz donanım tarafına inecek olursak yeni cihazlarda 7 megapiksellik bir ön kamera yer alıyor. iPhone X serisine göre güzelleştirme işlemini yüze daha fazla uyguladığını görüyoruz. Bu işlem ile yüz daha pürüzsüz olarak ortaya çıkmış oluyor. Bu güzelleştirme ile beraber yüzde yer alan detaylar kaybolmuş oluyor. Ayrıca bu iyileştirme oranının arka kamerada da olduğu iddia ediliyor. Bu durumu beğenen kullanıcılar olsa da, beğenmeyen kitlede bulunuyor. Popüler fotoğraf uygulaması Halide’nin teknik ekibi tarafından yapılan yorumlarda ise Apple yeni iPhone X serisi ile A12 bionic çipin sunmuş olduğu yazılım gücü kullanıyor.

Detaylara geldiğimiz zaman cihazlar arasındaki fark oldukça belli oluyor. Yeni Akıllı HDR adlı özellik ile birden fazla pozlanmış fotoğraf birleştirilerek ortaya ana görsel oluşturuluyor. Bu sayede gölge alanlar ile parlak bölgedeki ışık farkları dengelenmiş oluyor. Fakat Halide teknik ekibine göre bu yapılan işlem fotoğraf da yer alan genel kontrast oranını düşürüyor. Bu sayede ise insan yüzü daha pürüzsüz ve yumuşak olarak gözüküyor. Ayrıca yeni iPhone XS serisi daha yüksek bir enstantane oranı kullanıyor ve bu sayede daha yüksek bir ISO değeri seçiyor.

ISO oranı artan fotoğraf ise kumlanmalara sebebiyet veriyor. Yeni iPhone modelleri ile selefi iPhone X modeline göre kumlanma gidermeyi daha başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Sonuçta ise bir kısım kullanıcı yapılan bu pürüzsüzleştirme işlemini severken bir kısım kitle ise bu durumdan memnun değil gibi gözüküyor.


İlgili uygulamalar
Bir iPhone XS Max Modeli Toplamda Kaç Dolara Üretiliyor?Bir iPhone XS Max Modeli Toplamda Kaç Dolara Üretiliyor?
iPhone XS Düştüğünde Kırılır mı?iPhone XS Düştüğünde Kırılır mı?

PAYLAŞ