iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi - Haberler - indir.com

iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-13 14:53:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süredir sızıntı bilgileri gelmeye devam eden yeni iPhone model gf tanıtıldı. Dün akşam Apple Park kampüsünde gerçekleşen etkinlik ile beraber tüm yeni iPhone modelleri ve diğer yeni Apple ürünlerini gördük. 2018 model iPhone modelleri arasında en uygun fiyat etiketine sahip model olan iPhone XR tanıtıldı. Gelin şimdi uygun fiyata ve özelliklere sahip olan iPhone XR kullanıcılara neler sunacak bakalım.

iPhone XR Tüm Detaylar

iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerasıiPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası

Model başlıca olarak iPhone X tasarım çizgisini baz almış durumda. Bu noktada çerçevesiz ve çentikli bir ekran yapısı ile gelen modelin diğer üyeleride aynı tasarım çizgisini kullanıyor. Tasarım noktasında çok farklı bir yenilik bulunmayan model donanım tarafında asıl yenilikleri sunuyor. iPhone XR modeli paslanmaz çelik yerine 7000 serisi bir alüminyum kasa ile geliyor. Modelin ön ve arka yüzeyinin ise cam ile kaplı olduğunu belirtelim. Ayrıca cihaz IP67 sertifikası ile su ve toza karşı dayanıklı bir yapıya sahip durumda.

Donanım tarafına gelecek olursak cihaz 6.1 inçlik LED aydınlatmalı Liquid Retina bir ekrana sahip durumda. Bu ekran 326 ppi ve 1792 x 828 piksellik bir çözünürlük sunuyor. Serinin en uygun fiyatlı modeli iPhone XR cihazında diğer modellerde yer alan 3D Touch özelliğini görmüyoruz. Donanım tarafına gelecek olursak cihazda 64 bit A12 Bionic bir işlemci çipseti yer alıyor. 4 Çekirdekli GPU’a sahip durumda. RAM tarafına baktığımızda ise cihazda 3 GB’lık bir bellek yer alıyor. Modelin 64, 128 ve 256 GB’lık versiyonları bulunuyor.

12 megapiksellik tek kameraya sahip olan cihazın bu kamerası iPhone 8 ile aynı lensi kullanıyor. Kamera 4K ile 60 FPS video kaydı gerçekleştirebilirken, 1080P’de 240 FPS ağır çekim yapabiliyor. iOS 12 işletim sistemi ile çıkış yapacak modelde Face ID güvenlik seçeneği yer alıyor. Model 19 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak ve 26 Ekim’de ise satışa çıkacak. 64 GB’lık versiyon ABD üzerinde 749 dolar fiyat etiketi ile en uygun iPhone modeli konumunda bulunacak.


iPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldıiPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldı

PAYLAŞ