iPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride Bıraktı - Haberler - indir.com

iPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride Bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 14:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son dönemlerde iPhone satışlarında çeşitli sorunlar yaşadığı ve mali anlamda işlerin yolunda gitmediği biliniyor. Bildiğiniz üzere şirket geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber merakla beklenen iPhone XR, iPhone XS ve XS Max modellerini tanıtmıştı. Serinin uygun fiyatlı modeli olarak ön plana çıkan iPhone XS modeli ise Xs ve Xs Max cihazlarından yaklaşık olarak bir ay sonra raflardaki yerini aldı ve satışa sunulmuş oldu. Ancak Apple’ın genel fiyat politikası bir hayli eleştirilirken bu noktada iPhone Xs ve Xs Max modellerinin aşırı yüksek fiyatlarından ötürü şirket beklediği satış rakamlarına erişemedi. iPhone XR modeli ise daha ucuz olmasıyla beraber daha fazla ilgi gördü ve ortaya çıkan yeni raporlara göre iPhone XR satışları iPhone Xs ve Xs Max modellerini geride bıraktı.

iPhone XR Satış Rakamları

iPhone 7 ve iPhone 8 için yasak gelen o ülkeiPhone 7 ve iPhone 8 için yasak gelen o ülke

Daha uygun fiyatlı olarak ifade edilen ancak ülkemizde hala yüksek fiyat etiketleri ile bulunan iPhone XR modelinin XS modeline göre daha popüler olduğu biliniyor. XS Max’ın ise neredeyse durma noktasına gelen satışlarından ötürü iPhone XR’ın bir hayli arkasında kaldığını ifade edebiliriz. iPhone XR modelleri bu satış hızını sürdürürse, XS Max modellerini de geçerek 2018 modelleri arasında en fazla satış yapan iPhone modeli olarak zirveye oturacak. Yeni veri ve detaylara göre ise önümüzdeki ayın birincisi iPhone XR modeli olacak diyebiliriz.

Apple, iPhone XR Fiyatlarını Düşürecek

Diğer modellerin satış paylarına göz attığımızda ise iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri de yeni cihazlara göre biraz düşüş gerçekleştirmiş durumda. iPhone 8 ile hala iyi satış oranları ile dikkat çekerken fiyatıyla iPhone 8’in iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Apple son zamanlarda üretimde azalmaya giderken yükselen dolar ile beraber piyasada iPhone XR satışları ne derece artmaya devam edecek göreceğiz.


iOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacakiOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacak
Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştüApple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü

PAYLAŞ