iPhone XR Satışları için Sınırlar Zorlanıyor - Haberler - indir.com

iPhone XR Satışları için Sınırlar Zorlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın uygun fiyatlı olarak nitelendirdiği modeli olan iPhone XR cihazı çıktığı ilk günlerde büyük bir ilgi görmüştü. Ancak daha sonra şirketin beklentilerini karşılayamadı ve düşük satış rakamlarında seyir etti. Apple ise yaşamış olduğu bu düşük rakamları düzeltmek adıma çeşitli yollar denemeye başlıyor. Özellikle markanın genel yüksek fiyat politikasından ötürü modellerin beklenen satış rakamlara erişmemesi oldukça doğal gözüküyor. Bu noktada ise şirket çeşitli pazarlama yöntemleri ve reklamlar ile iPhone XR’a olan ilgiyi yoğunlaştırmaya hedefliyor. Bu noktada göze çarpan ilk detaylar arasında Apple’ın internet sitesi oluyor. Bu noktada XR sayfasında yapılan yenilik ile cihazın özellikleri büyük bir şekilde vurgulanmış olduğu gözüküyor.

Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

Apple'dan iPhone XR Satış Rakamları AçıklandıApple'dan iPhone XR Satış Rakamları Açıklandı

Apple Tekrar Yükselişi Hedefliyor

iPhone XR sayfasında modelin temel özellikleri haricinde Face ID ve A12 işlemci çipseti gibi yeniliklerin daha öne çıkan ve dikkat çekici bir şekilde belirtildiğini görüyoruz. Diğer reklam çalışmalarına göz atacak olursak marka artık Apple Store uygulamasında bazı reklam içeriklerini de kullanmaya başladığı gözüküyor. Açılır bildirimler, sınırlı zamana sahip teklifler ve ana sayfada yer alan artan çekişmeler gibi pazarlama yöntemlerinin Apple tarafından başlatıldığını görüyoruz. Bu yeni hamle ve reklam içeriklerinin şuan için Apple ABD bölgesinde iPhone 8 ve X kullanıcıları tarafından görüntülenebilir olduğu ifade ediliyor.

Apple yeni modelleri ile beraber agresif bir satış politikası uygulamaya başlıyor. Şirket hisseleri Ekim ayı ile beraber zirveleri oynarken şu sıralar büyük bir düşüşe geçmiş durumda. 2 Ay gibi bir dönemde hisselerin yüzde 27’lik bir değer kaybı yaşadığı ifade ediliyor. Markanın üç aylık çeyrek dönem mali raporları ise Ocak ayı ile beraber yayınlanacak. Ancak ifade edilene göre birim satış rakamları bu söz konusu raporda bulunmayacak.


iPhone XR ve Note 9 Fortnite'da Karşı Karşıya GeldiiPhone XR ve Note 9 Fortnite'da Karşı Karşıya Geldi
iPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandıiPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandı
iPhone XR, DxOMark Sonuçları ŞaşırttıiPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı

PAYLAŞ