iPhone XR Satın Almak İçin 5 Neden - Haberler - indir.com

iPhone XR Satın Almak İçin 5 Neden

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 15:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından 12 Eylül tarihinde beklenen lansman gerçekleşti ve 2018 model yeni iPhone cihazları tanıtıldı. Üç farklı model olarak gelen cihazlar iPhone Xs, iPhone Xs Max ve uygun fiyatlı iPhone XR olarak geldi. Modeller tasarım anlamında iPhone X ile aynı çizgileri taşımaya devam ederken, farklarını donanım tarafında gösterdiler. Yenilenmiş altın rengi ve yeni renk seçenekleri ile de dikkat çeken modellerin kendi aralarında çeşitli farkları da bulundu. Bu noktada iPhone XR, iPhone X ve XS’e göre daha büyük ve LCD bir ekran ile gelerek tek kameraya sahip oldu. Ancak yeni çıkan üç modelinde aynı işlemcilere sahip olduğunu ifade edelim. Bizde sizlere iPhone XS yerine iPhone XR modelini tercih etmeniz için 5 farklı nedeni bir araya getirdik.

iPhone XR Almak İçin Geçerli Nedenler

Fiyat

İlk olarak fiyat etmenine göz atabiliriz. Yeni iPhone modelleri beğenilen tasarım yapısına sahip olarak piyasaya sunuldular. Ancak LCD ekranlı iPhone XR modeli sunmuş olduğu fiyat politikası ile dikkat çekmeyi başardı. Ülkemiz için fiyat farkları henüz belli olmasada, ABD üzerinde asıl farklar ortaya çıkıyor.

iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış TarihiiPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi

iPhone XS cihazı 999 dolar fiyat etiketi ile çıkış yaparken iPhone XS Max cihazı ise 1099 dolar fiyat etiketine sahip olacak. iPhone XR ise serinin en uygun fiyatlı modeli olarak 749 dolar etiketi ile satışta olacak. iPhone XR modeli bu noktada fiyat anlamında tercih edilebilir bir model olmayı başarıyor.

Portre Modu

Apple bildiğiniz üzere iPhone 7 Plus ile beraber bokeh efekti yani portre modunu başlatmış oldu. İkinci kameraya gerek olmayan Portre Modu özelliğini ise yeni iPhone XR cihazında göreceğiz. Bunoktada model tek bir kamera ile portre modunu kullanıcılara sunmuş olacak.

Ayrıca iPhone XR ön kamerasında da portre modunun yer aldığını ifade edelim.

Aynı İşlemci ve Performans

Apple yeni seride 7 nanometre üretimi A12 Bionic işlemcisine yer verdi. Ancak en pahalı modelinde de ve en ucuz cihaz iPhone XR cihazında da bu güçlü işlemciyi gördük. Bu noktada 2018 model iPhone cihazlarında benzer bir performansı göreceğimiz anlamına geliyor. Aradaki fark ise bellek tarafında olacak ve iPhone Xs’de 4 GB RAM’e karşılık iPhone XR cihazında 3 GB RAM’ı göreceğiz.

Face ID

2017 yılında iPhone X ile beraber yüz tanıma özelliği hayatımıza girmiş ve oldukça dikkat çekmişti. Şimdi ise 2018 model iPhone cihazlarının hepsinde bu güvenlik seçeneği yer almış durumda. Bu noktada iPhone XR modelini uygun fiyatla alarak Face ID sisteminden yararlanabilirsiniz. Ancak üç yeni modelinde çentikli ekran yapısına sahip olarak TrueDept kamera sistemine sahip olduğunu belirtelim.

Renk Seçenekleri

Uygun fiyatlı iPhone XR tercih etmeniz için bir başka neden ise geniş renk yelpazesi diyebiliriz. Bu noktada beyaz, kırmızı, siyah, sarı ve mercan renk seçeneklerine sahip olan model birçok kullanıcıyı kendisine çekmeyi başarıyor. iPhone XS ve Max modellerinde ise gümüş, altın ve uzay grisi renk seçeneklerini görüyoruz.


iPhone Xr, Apple'ı zarara sokabiliriPhone Xr, Apple'ı zarara sokabilir

PAYLAŞ