iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı? - Haberler - indir.com

iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 10:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni amiral gemisi serisi olan iPhone XS ailesi dikkat çekici yenilikler ve özellikler ile geliyor. Şirket yeni tanıtım ile beraber üç yeni model iPhone tanıtmış durumda. Bu seri arasında yer alan iPhone XR modeli güçlü özellikler sunması ve daha uygun fiyatlı olması ile dikkat çekmişti. Bizde sizlere iPhone Xs ve XR modelleri arasında kalanlar için iki cihaz birbirleri arasındaki farklardan bahsedeceğiz. Özellikle yeni iPhone modeli almak isteyen kullanıcılar yeni üç model sunan Apple, bu noktada amiral gemisi konumunda iPhone XS ve iPhone XS Max modellerini sunuyor. Ancak bu modellerin yanına birde iPhone XR cihazını tanıtan şirket seçimlerde kullanıcıların kafasını karıştırmayı başarıyor.

iPhone XS vs iPhone XR

iPhone Xs ve Xs Max Türkiye'de satışa sunulmayacak!iPhone Xs ve Xs Max Türkiye'de satışa sunulmayacak!

Teknik detaylar öncesinde karar vermede etki sağlayan bazı noktalardan bahsedeceğiz. Bu noktada iPhone XR modelleri diğer yeni iPhone cihazlara göre daha uygun fiyatlı gelmesiyle dikkat çekiyor. 64, 128 ve 256 GB’lık dahili depolamalara sahip olarak sunulan yeni iPhone XR serisi 749 dolarlık bir fiyat etiketi ile geliyor. iPhone XS’in ise 1149 dolar bir başlangıç etiketi bulunuyor. Teknik detaylar arasındaki farkı fazla önemsemeyen kullanıcılar için bu fiyat farkı ile iPhone XR modeli daha tercih edilebilir bir model oluyor.

Daha büyük ekran, daha düşük çözünürlük

iPhone X serisi gibi yeni seride çentikli bir ekran tasarım ile geliyor. Bu noktada iPhone XR modelinde 6.1 inç büyüklüğünde Liquid Retina LCD bir ekran tercih edilmiş durumda. iPhone XS modelinde ise OLED ekran panelini görüyoruz. Bu noktada 1080p Full HD bir içeriğin iPhone XS modelinde OLED ekran ile beraber daha canlı ve performanslı olacağını söyleyebiliriz.

Daha iyi pil ömürlü iPhone XR

iPhone XR modeli daha büyük bir pil ile geliyor. iPhone XS’e göre daha düşük kaliteye sahip LCD ekranı sayesinde iPhone XR’ın pil ömrü de diğer modellere göre 1.5 saat daha uzun gitmeyi başarıyor. Özellikle yoğun kullanıma sahip bir kullanıcı iseniz, bu noktada iPhone XR modeli tam da size göre diyebiliriz.

Kamera farkları

Kamera tarafına gelecek olursak iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri çift kamera yapısına sahip olarak geliyor. iPhone XR modelinde ise tek bir kamera tercih edilirken cihazın yazılım yetenekleri iPhone XS ile aynı olarak geliyor. Bu noktada F1.8 diyafram değerli tek bir kameraya sahip iPhone XS, OIS desteği ve yazılımsal bir portre moduna da sahip durumda.

Diğer

Her iki model güçlü ses ve hoparlör sistemine sahip olurken diğer özelliklerin her iki cihazda da benzer yapıda olduğu biliniyor. Teknik özellikler noktasında iPhone XS dağlar kadar fark açıyor diyemeyiz. iPhone XR renk seçenekleri noktasında oldukça fazla seçeneği ile rengarenk olarak geliyor. Toplam 6 renk seçeneğine sahip iPhone XR güncel bir iPhone modeli isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir bir model diyebiliriz.


iPhone XS Max, Pixel 3'e Hız Testinde Fark AttıiPhone XS Max, Pixel 3'e Hız Testinde Fark Attı
iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?
iPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi YayındaiPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi Yayında

PAYLAŞ