iPhone XR, iPhone Xs Max'ten %27.5 Daha Kalın Çerçeveli - Haberler - indir.com

iPhone XR, iPhone Xs Max'ten %27.5 Daha Kalın Çerçeveli

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 15:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei’nin gerçekleştirmiş olduğu lansman ile beraber Mate 20 Pro serisinin tanıtılmasının yanı sıra rakip şirketlerin amiral gemileri hakkında bazı detaylar verildi. Buna göre Apple’ın uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olan iPhone XR cihazının iPhone XS Max ile aynı tasarıma sahip olduğu bilinse de, bu noktada XR modelinin %27.5 daha kalın çerçevelere sahip olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz ay Apple tarafından tanıtılan yeni Premium modeller iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerini gördük. iPhone XR cihazının iPhone Xs modeline göre daha büyük ve daha iri çerçeveler ile geldiği fark ediliyordu. Ancak bu büyüklüğün ne derece olduğu bilinmiyordu. Mate 20 lansmanı ile beraber ise bu durum netleşmiş oldu.

iPhone XR ve iPhone Xs Max Çerçeve Farkı

Huawei’nin tanıtmış olduğu Mate 20 Pro’da kullanılan su damlası çentik tasarımı gibi detayların ne kadar üst seviye olduğu ifade edilmek adına, lansman da rakip markalar ile karşılaştırmalar gördük. Lansman ekranına yansıtılan iPhone Xs Max ve iPhone XR çerçeve tasarımının kalınlık ve çentik kısımları Mate 20 Pro ile karşılaştırıldı. Huawei’den yapılan açıklamaya göre iPhone Xs Max modelinde 4 mm çerçeve yer alırken iPhone XR’da ise 5.1 mm’lik bir çerçeve bulunuyor. Ayrıca iPhone Xs Max’in çentik genişliği 34.5 mm olurken iPhone XR’da ise 35.1 mm’lik bir çentik yer alıyor.

Bu rakamlar oldukça küçük gözükse de, oran orantı yapıldığı zaman iPhone XR modelinin Xs Max’e göre çerçeve tarafında %27.5 daha kalın olduğu ortaya çıkıyor. Ancak iki cihaz arasındaki önemli fiyat farkı da bu duruma etki eden noktalardan birisi diyebiliriz. Tanıtılan Huawei Mate 20 Pro’da ise 2.1 mm’lik ekran çerçeveleri sunulurken başarılı bir tasarım ortaya çıkmış oluyor. Bu kapsamda Mate 20 Pro’da  yer alan çerçevenin iPhone Xs Max modeline göre yarı oranlı bir çerçevesi bulunduğu gözüküyor. Ancak Mate 20 Pro’nun tasarım noktasındaki ekran kavisleri de bu duruma etki ediyor diyebiliriz.

Tasarım anlamında bir hayli iddialı gelen yeni Mate 20 Pro serisi bakalım performans tarafında neler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ