iPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı - Haberler - indir.com

iPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın uygun fiyatlı başlığı adı altında tanıtılan iPhone XR modeli güçlü teknik özellikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bütçe dostu bu yeni akıllı telefon için beklenen DxOMark puanı açıklandı ve modelin sunmuş olduğu kamera performansı ortaya çıktı. Öncelikle cihazın almış olduğu performans puanı ile beraber kamera tarafında ilk 10’a girdiğini ifade edelim. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR olarak 3 farklı yeni iPhone modelini tanıtmıştı. Kasım ayının son günleri ile beraber ülkemizde satışa çıkan iPhone XR modeli 7399 TL başlangıç fiyat etiketine sahip olmuştu. Satış rakamları net bir şekilde açıklanmış olmasa da, iPhone XR modelinin çıktığı günden beri en popüler ve ilgi gören iPhone cihazı olduğu dile getiriliyor.

iPhone XR Kamera Performansı

iPhone XR ve Note 9 Fortnite'da Karşı Karşıya GeldiiPhone XR ve Note 9 Fortnite'da Karşı Karşıya Geldi

Cihaz uygun fiyatlı olmasıyla beraber iPhone XS ve XS Max modellerine göre farklara sahip durumda. Bu noktada başlıca olarak LCD ekranla gelmesi ve tek kameraya sahip olması ana farkları olarak gözüküyor. Cihazın tek 12 megapiksel değerine sahip arka kamerası optik görüntü sabitleme özelliğine de sahip durumda. Cihaz diyafram açıklığı tarafında F1.8 değerini sunarken DxOMark sonuçlarına göre iPhone XR’ın 101 puan alarak en iyi akıllı telefon kamerası listesinde 5.sıraya yerleştiğini görüyoruz. Listenin zirvesinde ise 109 puan ile Huawei P20 Pro bulunuyor. DxOMark’ın tüm listesine ise geçtiğimiz gün yaptığımız haber olan DxOMark'a Göre 2018'in En İyi Kameralı Telefonları başlığına göz atabilirsiniz.

iPhone XR modelinin almış olduğu bu puan ile DxOMark tarafında iPhone X cihazını geçtiği gözüküyor. iPhone X ise bu puanlamada 97 puan almıştı. Pozlama, renk, detaylar gibi başlıklarda en az iPhone Xs Max kadar bir performans sergilediği gözüken iPhone XR modelinin portre modu tarafında çift kameralı modellerin gerisinde kaldığı ifade ediliyor. Bokeh tarafındaki düşük performansı ise sahip olduğu tek kamerasından ötürü ifade ediliyor. Model ayrıca fotoğrafta olduğu kadar videoda da başarılı olarak çekim sonuçlarından 96 puan aldığı ifade ediliyor.


Samsung, Twitter'da iPhone üzerinden paylaşım yaptıSamsung, Twitter'da iPhone üzerinden paylaşım yaptı
DxOMark'a Göre 2018'in En İyi Kameralı TelefonlarıDxOMark'a Göre 2018'in En İyi Kameralı Telefonları
iPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandıiPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandı

PAYLAŞ