iPhone XR Büyük Başarı Elde Etti - Haberler - indir.com

iPhone XR Büyük Başarı Elde Etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından üretilen ürünler herkes tarafından bilindiği üzere el yakan cinsten. Teknoloji sektörünün ileri gelen isimlerinden biri olmayı başaran Apple, akıllı cihaz üretiminde bir dev olsa da ürünlerin fiyatları yüksek tutması sebebiyle zaman zaman kullanıcı açısından eleştiri toplayabiliyor. Şirket geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni iPhone serisinin en ucuz modeli olarak değerlendirilen iPhone XR, 2019 yılının daha ilk çeyreğinde İngiltere'de en fazla satılan akıllı cihaz olmayı başardı. Apple ürünleri pahalı olsa da sektörde oldukça talep edilen ürünler olmayı da başarıyor. Fiyatların pahalı olduğunun farkında olan şirket geçen yıl piyasaya sürdüğü iPhone XR modelli akıllı cihaz ile satış oranlarında ciddi artış yakaladı. 

Pazar araştırması konusu ile ilgilenen Londra merkezli Kantar TNS tarafından paylaşılan son verilere göre iPhone XR modelli akıllı cihaz, yılın daha ilk çeyreğinde İngiltere'nin en çok satan akıllı cihazı olmayı başardı. Şirket iPhone XR modelli akıllı cihazı ile büyük bir başarı elde ettiğini bu satış rakamları ile kanıtlamış oldu. 

iPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandıiPhone Xr'ın kılıf fiyatı açıklandı

iPhone XR önemli satış rakamlarına ulaştı

Apple tarafından uygun fiyatlı olarak piyasaya sunulan iPhone XR, 2019 yılının ilk çeyreğinde yani ilk aylarında teknoloji devi Apple'ın en önemli gelir kaynaklarından biri tanesi olarak başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını söyleyen Kantar, bu uygun fiyatlı akıllı cihazın İngiltere satış rakamlarının diğer iPhone ürünü olan XS ve XS Max modellerinin satış rakamlarını geride bırakmayı başardı. Elde edilen raporlara göre, iPhone XS ve XS Max ürünlerini satın alan kişilerin yüze 16'sı zaten mevcut iPhone X kullanıcılarından oluşuyor. Elde edilen bu rakamlar ise iPhone XR alıcılarından yüzde 1 oranını dahi geçmiyor. Yani iPhone XR modelli akıllı cihaz satın alan kullanıcıların yüzde 1'inden daha azı iPhone X'ten iPhone XR'a geçiş yapmış bulunuyor. 

iPhone XR modelli akıllı cihaz İngiltere'de ki başarısının yanı sıra aynı zamanda ABD'de de satılan her 10 akıllı cihazdan bir tanesi olmayı başardı. Kantar, Apple'ın pazar payı açısından Android işletim sistemli akıllı cihazların kapladığı alandan geri kalmasına rağmen marka olarak piyasaya hakim olmaya devam ettiğiniz de bilgisini verdi. Akıllı cihaz sektörünün nabzını elinde tutmayı başaran Apple, yüksek fiyatlı ürünlerine rağmen oldukça iyi bir satış rakamına sahiptir. 

Yapılan araştırmalara baktığımız taktirde Çin'de de en fazla satılan ilk 10 akıllı cihazdan üçünün iPhone olduğu ortaya çıktı. Yılın çeyrek kısmında en fazla satılan telefon modeli ise Apple'ın 2017 yılındaki amiral gemisi iPhone X oldu. Çin'in yerel markası olan Huawei ve Xiaomi arasında yaşanan yoğun rekabetin karşılığında, teknoloji şirketi Apple'ın Çin üzerinde gösterdiği bu performans elbette ki takdire şayan bir durumdur. Bunun yanı sıra aynı zamanda Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Avrupa genelinde en fazla akıllı cihaz satışını gerçekleştiren marka olmayı bu çeyrekte de korudu. Elde edilen rapor, amiral gemisi Galaxy S10 ailesinin, Samsung'un Avrupa'daki yerini pekiştirmesine yardımcı olduğuna dikkat çekti. 

 


iPhone XR, DxOMark Sonuçları ŞaşırttıiPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı
iPhone XR Satışları için Sınırlar ZorlanıyoriPhone XR Satışları için Sınırlar Zorlanıyor
iPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride BıraktıiPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride Bıraktı

PAYLAŞ