iPhone Xr, Apple'ı zarara sokabilir - Haberler - indir.com

iPhone Xr, Apple'ı zarara sokabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 15:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Düşük fiyatlı yeni iPhone modeli iPHone Xr’ın ucuz olması, Apple’ın zarara girmesine neden olabilir.

Teknoloji dünyasının en iyilerinden Apple, her kesimden kullanıcısını memnun etmek adına ürünler geliştirmek için çaba sarf etmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz günlerde yeni iPhone modellerini tanıttı. 3 yeni iPhone modeli arasından iPhone Xr da düşük fiyatlı iPhone olarak tanıtıldı. Apple’ın iPhone satışlarının, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde oldukça düşük olduğu biliniyor. Bunun nedeni olarak da cihazların fiyatının çok yüksek olması gösteriliyor. iPhoen Xr da tamamen bu durum göz önünde bulundurularak üretildi ve cihazın başlangıç fiyatı 749 dolar olarak belirlendi.

iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış TarihiiPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Analistler, iPhone Xr’ın başlangıç fiyatının düşük olduğunu söylüyor

Dünyanın en başarılı şirketlerin Apple, iPhone Xr için belirlediği başlangıç fiyatı nedeniyle, analistlere göre zarar edebilir. Dünya çapında tanınan yatırımcılık şirketlerinden biri olan Goldman Sachs’ın analisti Rod Hall tarafından yapılan açıklamada, Apple’ın iPhone Xr için belirlediği 749 dolar başlangıç fiyatı fazla düşük bulundu. Apple’ın kar politikası açısından bakarak konuşan Hall, Apple’ın bu nedenle zarar edebileceğini söyledi.

Hall açıklamasında, “Yeni LCD ekranlı 'XR' modeli, muhtemelen düşündüğümüzden daha düşük fiyata sahip oldu. Bu da şirket olarak bizim Apple’ın karlarının düşeceğine yönelik bulgularımızı destekleyen bir fiyat.” ifadelerini kullandı. iPhone Xr’ın fiyatı düşük fakat sunduğu performans ile iPhone Xs ve Xs Max’e denk olduğu söylenebilir. TrueDepth sistemi, gelişmiş Face ID özelliğini kullanıcılarına sunacak. Apple bu cihazda diğer modelleriyle benzer özellikler sunup, fiyatı düşürerek Asya pazarında daha görünür olmak istedi. Fakat Apple Asya pazarında görünür olmak isterken, kendisini zarara sokacak bir hamle yapmış olabilir. Fakat bu durumun, Apple’ın tarihin ilk 1 trilyon dolarlık şirket olduğu düşünüldüğünde, şirketi sarsacak bir durum olmadığını da söyleyebiliriz.



PAYLAŞ