iPhone XR 2'nin Sahip Olacağı Bazı Özellikler Belli Oldu - Haberler - indir.com

iPhone XR 2'nin Sahip Olacağı Bazı Özellikler Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 13:32:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni modeli olan iPhone XR özellikleri yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Apple'ın Asya'daki en kapsamlı ürün tedarikçilerinden iyi kaynakları olan Japon teknoloji blogu Macotaraka, her sene olduğu gibi bu sene de yeni iPhone özelliklerini açıklamaya başladı. Macotak'ya göre yeni iPhone piyasaya iddialı bir dönüş yapıyor. Üründe yapılan en büyük yeniliklerden bazıları da kullanılan kamera ve batarya da olacak.

Apple yeni ürünlerini tanıtırken, eski ürünlerine zam yaptı!Apple yeni ürünlerini tanıtırken, eski ürünlerine zam yaptı!

Apple kullanıcılarının en sıkıntı yaşadığı sorun olan şarj sorunun bu yeni bataryayla ortadan kalkması planlanıyor. Belli bir süre sonrasında Apple telefonların şarjları daha hızlı tükenmeye başlıyor. Bu süreci azaltmak için uğraşan Apple, pil ömrünün daha uzun süreli olmasının yanı sıra bunu da daha uzun muhafaza edebilmek için kolları sıvamış durumda. Macotakara'ya göre marka yeni Apple ürünlerinde yeni nesil batarya kullanacak.

Apple'da 2 Kameraya Geçiyor

Daha iyi bir görüntü kalitesi için hali hazırda birçok telefon markası arka kameralarında netlik ve odak gücünü arttırabilmek için üç kamera kullanmaya başlamıştı. Bu aynı zamanda kullanıcılara daha geniş açılı fotoğraflar elde etme imkanı da sağlıyor. Bir kamerayı kullanırken, diğerini mercek olarak kullanabilmeye açık olan teknoloji aynı zamanda cep telefonlarını DSLR kamera performansına da çıkarmış oluyor.

Apple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermiş

Macotakara iPhone XI ve iPhone XI Max modellerinde, Apple'ın üç kamera kullanacağını söylüyor. Yaşadığı sorunlardan dolayı piyasanın gerisinde kalan marka hızlı bir atakla bu farklı kapatmak için çalışıyor gibi duruyor. Apple'ın ikinci nesil telefonu olan iPhone XR'ı tasarımında da çift kamera kullanılacağını söylüyor. Macotakara bu şekilde kamera kalitesi yükselecek olan XR modelinin aynı zamanda tasarımı ve donanımıyla da iPhone Xs ailesine benzeyeceği ni de söylüyor.

Daha Hızlı Şarj Süresi

Ancak yeni nesil iPhone XR'nin batarya boyutu da küçülecek. Apple, kullanıcılarına bu telefonda uzun ömürlü bir şarj süresi sunmasa da, iPhone XR 2 ile birlikte Type-C’den Lightning’e 18W ile hızlı şarj desteği sunacak. Geliştirilecek olan bu teknoloji sayesinde cihaz normalden çok daha kısa sürede tamamen şarj olabilecek. Tabi Apple şarj süresinde etkili olan iOS sürümünün de bataryayla optimizasyonu oldukça önem taşıyor.

Apple 2018 İle Beraber iPhone X Fiyatında İndirime Gidebilir

Macotaraka, iPhone 7 modelleriyle kulaklık girişinin değiştirileceğini açıklayan ilk teknoloji sitesi olmuştu. Bu nedenle öne sürdüğü fikirleri güvenilir kaynaklardan almış olduğunu da göstermişti. Ancak şunun da altını çizmekte büyük varda var, Apple'ın yeni nesil ürünlerinin piyasaya sürülmesine uzun bir süre var. Bu nedenle piyasaya şuan sızan özelliklerin tamamen doğru olduğunu da söyleyemeyiz. Apple'ın ürünlerde daha çok geliştirme yapacağı kesin. 


Apple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecekApple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecek
Apple XR modelinin üretimini azalttıApple XR modelinin üretimini azalttı

PAYLAŞ