iPhone X'in Özellikleri Tanıtım Öncesi Belli Oldu - Haberler - indir.com

iPhone X'in Özellikleri Tanıtım Öncesi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-12 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tüm teknoloji dünyasının merakla beklediği yeni iPhone serisi akıllı telefonlar yarın itibariyle resmi olarak tanıtılıyor. Bizde sizlere tanıtımın hemen öncesinde sızdırılan iPhone X hakkındaki tüm detayları aktaracağız. Uzun zamandır sır gibi olan bu cihaz iOS 11'in kodlarında sızdırıldı ve açığa çıkan bilgiler ile cihaza dair teknik özellikler ortaya çıktı. Uzun zamadır iPhone 8 adı ile anılan bu cihazın iPhone X adı ile tanıtılabileceğide beklentiler arasında bulunuyor. Ayrıca iPhone X haricinde yine iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini görebiliriz. Bu serinin en güçlü amiral gemisinin ise iPhone X olması bekleniyor.

iPhone X Detayları

Akıllı telefonlarda 2017 yılı ile beraber parmak izi tarayıcıları ekran altına yerleştirilmesi beklenirken bu durum gerçekleşmedi. iPhone cephesinde ise Touch ID'nin kaldırılması ve bunun yerine ise Yüz tanıma teknolojisinin kullanılması bekleniyor. Bu yüz tanıma özelliği ile ayrıca olarak kimlik doğrulama ve ödeme sistemleri gibi işlevlerde kullanılabilecek. iPhone X'in işlemci tarafında 6 çekirdekli Apple A11 yonga setinin kullanılması bekleniyor. RAM miktarına baktığımızda ise iPhone  8'de 2, iPhone X ve iPhone 8 Plus'ta ise 3 GB'lık RAM kapasitesi bekleniyor.

Kamera noktasında iddialı olması beklenen iPhone X cihazında 12 megapiksellik arka kamera ile 7 megapiksellik ön kamera yer alacak. Ayrıca bu arka kamera 60 FPS değerinde 4K video kayıtları çekebilecekken Full HD'de ise 240 FPS görüntü kareleri çekebilecek. Son olarak iOS 11 ile desteklenecek modelde kablosuz şarj özelliğinin de bulunması bekleniyor.





PAYLAŞ