iPhone X'de Uygulamalar Nasıl Kapatılır? - Haberler - indir.com

iPhone X'de Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-19 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Apple bildiğiniz üzere amiral gemisi iPhone X cihazı ile beraber ana ekran düğmesini cihazlarından kaldırmıştı. Şirket bu karar ile beraber iOS 11'le beraber arayüz kontrollerinde bazı yeniliklere gitmişti. Home tuşu bulunmayan iPhone X cihazları için uygulamaların kontrolleri ve bazı ayarları değiştirilmiş durumda. Bunlardan biri olarak arka planda açık olan uygulamaları iPhone 8 ve önceki modellerde çoklu görev yöneticisi ekranını açmak için ana ekran tuşuna seri bir şekilde iki kez basmak yeterli oluyordu.

Daha sonra gelen uygulama görsellerini yukarı sürükleyerek kapatılabiliyordu. Ancak home tuşu iPhone X cihazlarında kaldırıldı ve iPhone X ile uygulamaları kapatmak ve görev yöneticisi bölümünü açmak farklılaştı. Şimdi gelin iPhone X kullanıcılarının uygulamaları kapatmak için izlemesi gereken adımlara geçelim.

iPhone X Uygulamaları Kapatma

  • İlk olarak Ana ekranda iken ekranın alt bölümünü parmağınız ile yukarıya doğru sürükleyin ve parmağınızı ekrandan çekmeden elinizi basılı tutun. Bu esnada iOS'un uygulama geçiş ekranı yani görev yöneticisi bölümü açılacaktır.
  • Sonrasında uygulama pencereleri sıralanırken, dokunup bekletin ve her uygulama penceresi kenarında kırmızı (-) simgesi gözükecektir.
  • Uygulamayı seçtikten sonra kapatmak için bu kırmızı eksi simgesine tıklayın yada dilerseniz simgeler gözükür haldeyken yukarı doğru sürükleyerekte uygulamayı kapatabilirsiniz.

iOS 11 ve iPhone X ile beraber uygulama kapatma işlemleri bunlardan ibaret. Uygulama geçiş ekranında uygulamaları biriktirmemeniz, cihazın CPU ve batarya tasarrufu için avantajlı olacaktır.





PAYLAŞ