iPhone X'de şifre kodu tuş takımını hızlı bir şekilde nasıl gösterebilirim? - Haberler - indir.com

iPhone X'de şifre kodu tuş takımını hızlı bir şekilde nasıl gösterebilirim?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-13 09:03:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

iPhone X kullanıcıysanız Face ID ile giriş yapmak istemiyor ve direk şifre panelinden ekran kilidini açmak istiyorsanız bu oldukça basit.

iPhone X , beraberinde bir çok yeni özelliği de beraberinde getirdi. Bunlardan en önemlisi ise Face ID özelliği. Bu özellikle birlikte bugüne kadar alışık olduğumuz parmak izi sensörü ile giriş yapma seçeneğini ise geride bırakıyor. Böylece bir çok amiral gemisi niteliğindeki yeni cihaz , iPhone' un trendine uyarak Face ID' ye benzer şekilde giriş seçeneğini telefon modeline entegre etmeye başladı. Touch ID teknolojisine oranla daha güvenli ve daha pratik olduğu iddia edilen bu yeni teknoloji ile birlikte kızılötesi kamera , ışık projektörü ve nokta projektörü aynı anda kullanılarak hata oranı oldukça düşük bir şekilde sizi tanımlıyor ve cihaz kilidini açıyor. Sistemi kullanarak şapka takma , sakal bırakma veya gözlük takma durumunuzda bile sizleri tanımlayarak bu bağlamda sizleri zor durumda bırakmıyor. Ayrıca bu teknoloji kullanıcıların en çok kafasını karıştıran konu olan , fotoğraflar üzerinden giriş yapılabilme olasılığını da imkansız hale getiriyor.

iPhone X kullanıcıları bazı durumlarda yüz tanıma sistemini kullanmak istemiyor ve girişi şifre ile yapmak istiyor. Ancak ekran kilidini açmak için 3-5 saniye bazen çok uzun bir zamanmış gibi geldiğinden kullanıcılar ekrana direk tuş takımını getirebilmek istiyor. Tuş takımını hemen görerek ekran kilidini açmak istiyorsanız bunun için bir yol mevcut.  iPhone X kullanıcısıysanız bazı durumlarda yüz tanıma sistemi sizi tanımıyor ve sizler bu durumdan oldukça rahatsız oluyorsanız, belirli bir denemeden sonra cihaz karşınıza şifre panelini getirecektir. Bu noktada bu kadar uzun süre beklemek istemiyor ve biran önce ekran kilidinizi açmak istiyorsanız bu süreyi beklemek yerine FACE ID etiketine dokunmak direk şifre panelini ekrana getirmenizi sağlayacaktır. Böylece çok fazla beklemeden ekran kilidinizi açabilirsiniz.





PAYLAŞ