İphone X'de Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

İphone X'de Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 09:33:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Bildiğiniz üzere akıllı cihazların birbirinden farklı kullanım fonksiyonları vardır. Bunlardan biri de tuş kombinasyonlarını kullanarak ekran görüntüsü alma seçeneğidir. Bu elbette ki her bir akıllı cihazda değişkenlik gösteren bir durum. Apple tarafından üretilen ve son zamanların en çok konuşulan iPhone X adlı akıllı cihazın ön kısmında herhangi bir ana tuş bulunmadığı için ekran görüntüsü alma yöntemi bu akıllı cihazda doğal olarak biraz değişkenlik gösteriyor. iPhone X'de ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılır öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone X adlı akıllı cihaz dünyada en çok satışı yapılan telefonlar arasında ilk sıralarda geliyor. Apple, satışların yüksek olması sebebiyle, iPhone X'in ardından hızla iPhone XS ve iPhone XS Max adlı akıllı cihazları piyasaya sürdü. Ülkemizde sayış fiyatları oldukça yüksek olduğu için cihaz dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Söz konusu bu cihazın bir önceki modeli iPhone 8'de ise ana tuş mevcuttu. Apple'ın ana tuşu tasarımlarından kaldırdığı ilk model iPhone X oldu. Yani iPhone X ile Apple yeni bir tasarım kullanmış oldu. 

iPhone XS Max ekran görüntüsü nasıl alınır?iPhone XS Max ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone X modelli akıllı cihazda ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirmek düşündüğünüzden daha kolay bir işlemdir. iPhone X'de ekran görüntüsü almak için cihazın yan kısmında bulunan güç tuşuna ve ses artırma tuşuna aynı anda 1 saniye kadar basılı tutmanız ekran görüntüsü almak için yeterli olacaktır. iPhone X modelli cihazlarda alınan ekran görüntüleri, ekranın üst kısmında yer alan girintili kısmı boş kalacak şekilde görüntü vermektedir. Bu sebeple aslında büyük tepki alan Apple, bu konu hakkında halen bir düzenleme gerçekleştirmedi. Gösterilen tepkilerden dolayı tepkilerden dolayı Apple'ın kısa zaman içerisinde bu konuda bir düzenleme yapması bekleniyor. 

Ekran görüntüsü almanın yanı sıra aynı zamanda herhangi bir platformda gezinirken de ekran videosu çekme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Akıllı cihazlarınız ile ekran fotoğrafı alabildiğiniz gibi aynı zamanda ekran videosu da kaydedebilirsiniz. 

iPhone X'de Ekran Videosu Alma İşlemi 

iPhone X adlı akıllı cihazlarda ekran görüntüsü alabildiğiniz gibi aynı zamanda ekran videosu kaydetmekte mümkündür. Bu sayede içinde bulunduğunuz her bir platformda kaydetmek istediğiniz kısımların videosunu kaydedebilirsiniz. Ekran görüntüsü çekme özelliği olduğu gibi akıllı cihazlarda ekran videosu kaydetme özelliği de mevcuttur. Mevcut özelliğin yanı sıra aynı zamanda uygulama mağazasında bulunan konu ile ilgili app'leri de kullanarak bu işlemleri yapmak mümkün olacaktır. Ekran videosu kaydetme işlemi yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

- Ayarlar - Denetim Merkezi - Denetim Özelleştir - Ekran Kaydı seçeneğinin yan kısmında bulunan artı işaretini işaretleyerek işlemlerinize devam edin. 

- Ekranın üst kısmında yer alan kısma dokunarak ayarlar ve bildirimler penceresini aşağıya çekin.

- Kaydı başlatma seçeneğine bastıktan sonra başlayan geri sayın sonrasında ise ekran kaydı işlemleri başlayacaktır. 

Bu adımları takip ederek akıllı cihazınızdan ekran fotoğrafı çekebildiğiniz gibi aynı zamanda ekran videosu kaydetme işlemlerini yapmanız da mümkün olacaktır. İşlemlerinize adım adım devam ederek kolaylıkla video kaydetme yapacaksınız. 

 

 


4.8 İnç Ekranlı iPhone XE Geliyor4.8 İnç Ekranlı iPhone XE Geliyor
iPhone XR Büyük Başarı Elde EttiiPhone XR Büyük Başarı Elde Etti
Apple'dan Küçük Ekranlı iPhone XEApple'dan Küçük Ekranlı iPhone XE

PAYLAŞ