iPhone X'da Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? - Haberler - indir.com

iPhone X'da Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-15 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı telefonlarda ekran görüntüsü almak önemli noktalardan biri haline gelmeye başladı diyebiliriz. Bu noktada özellikle sosyal medya paylaşımlarında veya bir içeriği arkadaşlarımız ile paylaşmak için ekran görüntüsü çekmek bu noktada hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu noktada Apple'ın iPhone, iPad ve iPod Touch serilerinde ekran görüntüsü almanın bilinen ve basit bir yöntemi bulunuyor. Bu noktada kenarda yer alan güç butonu ile ana ekran tuşuna aynı anda basmak bu işlem için yeterli oluyor. Fakat yeni amiral gemisi modeli iPhone  cihazında ana ekran düğmesi bulunmadığı için ekran görüntüsü alma konusu şimdiden merak edilmeye başlandı diyebiliriz.

Cihaz piyasaya 3 Kasım tarihinde çıkacak ancak yeni iOS 11 ile beraber yeni iPhone X sahipleri ekran görüntüsü alması için gerekli işlemleri öğrenebilecekler. Şirket iPhone X ile beraber çerçevesiz ekran tasarımına gitmiş ve bu noktada ana ekran home tuşunu cihazdan kaldırmıştı. Ancak son çıkan bilgiler ile iPhone X modelinde de ekran görüntüsü almak bir hayli basit olacak. Artık ana ekran yerine ses butonunu kullanmak bu işlem için yeterli olacağa benziyor. Yine iki tuşa aynı anda basılmak gerekecek ve bunlar ise güç ile ses arttırma tuşları olacak.

Ekran görüntüsü alındıktan sonra ekranın sol üst bölümünde küçük bir resim belirecek ve buna basıldığında kaydetmeden önce üzerinde düzenlemeler ve çizimler gerçekleştirilebilecek. iPhone X'in üst bölümünde bir çıkıntı olduğu için alınan ekran görüntüsünün nasıl gözükeceği ise şimdiden merak konusu oldu diyebiliriz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ