iPhone X yeşil çizgi problemi! - Haberler - indir.com

iPhone X yeşil çizgi problemi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-11 13:20:52
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen iPhone X, kısa bir süre önce dokunmatik ekranının ortam değişikliğinde tepki vermemesi yönünde gelen şikayetlerle gündeme gelmişti. Apple bu sorunu kabul etti ve yazılımsal bir hata olduğunu söyledi. Henüz bu problem için bir güncelleme gelmemişken, kullanıcılar yeni bir sorundan şikayet etmeye başladılar. iPhone X'in, OLED ekranında, donanımsal bir hatadan kaynaklı olduğu düşünülen yeşil çizgi sorunu baş gösterdi. Gün geçtikçe, bu problemden şikayet eden iPhone X kullanıcı sayısında artış oldu. Kullanıcılar, cihazlarında görülen yeşil çizginin fotoğraflarını, Apple Destek forumunda ve Twitter'da paylaştılar.

iPhone X'te şimdi de yeşil çizgi problemi çıktı...

Gün geçtikçe artan yeşil çizgi problemini, şimdiye kadar 20 iPhone X kullanıcısı sosyal platformlar üzerinden paylaştı. Kullanıcıların söylediğine göre, cihazı kutudan ilk çıkardıklarında böyle bir problem yoktu ve ekrandaki yeşil çizgi cihazı bir süre kullandıktan sonra kendiliğinden belirdi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, yeşil çizgi ekranın tek bir tarafında görülse de, bazı kullanıcılar ekranlarının her iki tarafında da bu çizginin çıktığını dile getirdi.

Sorun belli bir bölgede görülmüyor. Şikayet eden kullanıcılar, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Polonya gibi farklı farklı yerlerden şikayetlerini dile getirdiler. Apple'dan henüz konuya dair bir açıklama gelmedi. Şu an için, sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğuna dair, Apple tarafından araştırma yapıldığı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde benzer bir sorun, Samsung'un Galaxy S7 modelinde pembe çizgi olarak görülmüştü. Samsung bu hatanın donanımsal olduğunu söylemişti.





PAYLAŞ