iPhone X, XS, XR Nasıl Kullanılır, Sıfırlanır, Kurtarma - DFU Moda Alınır? - Haberler - indir.com

iPhone X, XS, XR Nasıl Kullanılır, Sıfırlanır, Kurtarma - DFU Moda Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-30 12:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Apple tarafından piyasaya sunulan son modeller iPhone X, XS, XS Max, XR olurken bu modeller ile ilgili kurtarma, DFU moda alma gibi işlemlerin nasıl yapılacağı da açıklanmış durumda. Özellikle telefonları yeni kullanmaya başlayan kişiler, telefon için yapacakları bu işlemler için

iPhone X, XS, XS Max, XR sistem özellikleri

Yeni piyasaya sunulan modeller, aynı zamanda iOS işletim sisteminin son versiyonu iOS 12’yi kullanıyor. Bu nedenle önceki versiyonlara göre daha gelişmiş bir sistemin olduğu telefonlar, kişilerin daha iyi bir deneyim yaşamasını sağlıyor. Fakat bu tür durumlara rağmen sistemsel hatalar olabileceği gibi kişilerin hataları nedeniyle de telefonlara müdahale etmek gerekebiliyor. Bu tür durumlarda ise önceki modellerde ve versiyonlarda olduğu gibi işlemleri yapmak oldukça kolay.

iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?

iPhone X, XS, XS Max, XR nasıl kapatılır?

Diğer modellerde olduğu gibi ses açma, kısma ve diğer tuşlar kullanılarak telefonların özel bölümlerine geçiş yaparak sıfırlama ya da DFU moda geçiş yapılabiliyor. Yeni telefon serinin kapatılması için yan tuşa ve ses yüksekliği tuşlarından birine basılması yeterli. Ekranda görünecek sürgü ile birlikte kişilerin ekrandaki kaydırma alanını kaydırarak kapatması mümkün.

iPhone XS ve XR, HDR Farkı Nedir?

iPhone X, XS, XR Nasıl Sıfırlanır/Reset Atılır?

Cihazların sıfırlanması ve reset atılabilmesi adına ise yapılması gereken işlem yan tuşa basılı tutmak. Cihaz bu işlem sonrasında yeniden başlayarak resetlenmiş olarak açılacak.

Kurtarma modunun aktif hale getirilebilmesi adına ise telefonların yanı sıra bilgisayara da ihtiyacınız olacak. Bir kablo ile birlikte bilgisayar bağlanacak olan telefonda sırasıyla ses açma ve ses kapatma tuşuna bir kere basılması gerekiyor. Ardından ise yan tuşa basılı tutarak cihazın yeniden başlanmasını sağlayın ve ekrana iTunes simgesi gelene kadar tuştan elinizi kaldırmayın. Bu ekran sonrasında iTunes ekranında telefonun geri yükleme ya da güncelle işlemlerinden hangisinin yapılacağı sorulacak. Bu seçimi yaparak tamamen sıfırlayabilir ya da telefonunuzu resetleyebilirsiniz. Bu işlemler sonrasında yan tuşa basılı tutarak telefonu normal bir şekilde yeniden başlatabilirsiniz.

Kurtarma modunda ise yine telefonu aynı şekilde bağlamak gerekiyor. Sonrasında sırasıyla basılması gereken tuşlar ise şöyle;

  • Ses açma tuşuna basın ve elinizi kaldırın.
  • Ses kısma tuşuna basın ve elinizi kaldırın.
  • Ekran kararana kadar yan tuşa basılı tutun.
  • Ekran karardıktan sonra yan tuş ile birlikte ses kısma tuşuna 5 saniye boyunca basın.
  • 5 saniye sonra yan tuşu bırakın ve ses kısma tuşuna 5 saniye daha basmaya devam edin.

Bu işlemler sonrasında iTunes ekranında kurtarma modu açılmış olacak. Modan çıkmak için ise ses açma tuşuna ve ses kısma tuşuna basıp bırakarak sonrasında yan tuşa basılı tutun.

iPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma Hareketleri


İlgili uygulamalar
iPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi YayındaiPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi Yayında
Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!
iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?

iPhone X Studio in your pocket Apple


PAYLAŞ