iPhone X Özel Parmak Hareketleri ve Kısayollar - Haberler - indir.com

iPhone X Özel Parmak Hareketleri ve Kısayollar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 09:20:14
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

2017'nin en çok konuşulan telefonlarından biri olan iPhone X, Türkiye'de 24 Kasım tarihinde kullanıcılarına sunulmuştu. Amerika'da 3 Kasım'ta satışa çıkan cihaz, Apple'ın ilk çerçevesiz ekran iPhone'u oldu. Türkiye'de 6 bin TL fiyata sahip olmasıyla en pahalı iPhone olarak gündeme geldi. iPhone'ların hepsinde olup iPhone X ile ortadan kalkan bir özellik de home tuşu oldu. Home tuşunun kaldırılması, bazı kullanıcılarda kafa karışıklığına neden oldu. Çünkü iPhone'larda birçok işlem home tuşu ile gerçekleştiriliyordu. Apple bunun yerine özel parmak hareketleri ve kısa yolları cihaza ekledi. iPhone X home tuşunun kalkmasıyla ile değişen özel parmak hareketleri ve kısa yolları kullanabileceğiniz yöntemler;

Uygulamalar arası geçiş

Cihazınızda uygulamalar arasında geçiş yapmak istiyorsanız, parmağınızı ekranın en alt kısmından orta kısmına doğru kaydırın. Uygulama Değiştirici karşınıza çıktıktan sonra, her diğer iPhone modellerinde olduğu gibi uygulamalar arası geçişinizi yapabilirsiniz.

Ana ekrana dönme

Daha önceki iPhone'larda ana ekrana dönebilmek adına home tuşu kullanılıyordu. Home tuşunun kalkmasıyla, iPhone X'da ana ekrana dönmek için, ekranın altında bulunan çizgiden yukarı doğru parmağınızı kaydırmanız gerekiyor.

Uygulama kapatma

iPhone X'ınızda uygulama kapatmak istiyorsanız, yine parmağınızı alttaki ince çizgiden yukarı doğru kaldırıyorsunuz fakat bu kez parmağınızı kaldırmamanız gerekiyor. Böylece karşınıza arka planda açık olan uygulamalar geliyor ve buradan kapatmak istediğiniz uygulamayı seçiyorsunuz.

Uyandırma ya da uyku moduna geçirme

Bunun için iPhone X'ın yan tarafında yer alan, cihazı açmaya da yarayan tuşu kullanıyorsunuz.

iPhone X kapatma

Cihazı yan tuştan açabiliyorsunuz ama kapatmak için yalnızca yan tuşa basmak yetmiyor. Yan tuşla beraber, ses butonlarına da basılı tutarak cihazınızı kapatabilirsiniz.

Face ID devre dışı bırakma

Öncelikle cihazınızın ekranının kapalı olduğundan emin olun ve daha sonra, yan düğmeyle birlikte ses butonlarına basın.

Siri Açma

iPhone X cihazınızda Siri'yi aktif etmek isterseniz, yan tuşa basılı tutun ve 'Hey Siri!' komutuyla aktifleştirin.

Ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken, ses butonlarıyla birlikte yan tuşa basılı tutmak.

Erişilebilirlik kısa yolları

Yan tuşa üç kez basarsanız erişilebilirlik kısa yollarına ulaşmış olursunuz.

Yeniden başlatma ya da sıfırlama

Cihazınızı sıfırlamak ya da yeniden başlatmak için, sırasıyla önce ses açma sonra ses kısma ve son olarak da yan tuşa basılı tutmanız gerekir.





PAYLAŞ