iPhone X Ekranını Uyandırmanın 4 Yolu - Haberler - indir.com

iPhone X Ekranını Uyandırmanın 4 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 20:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Liste

Daha önceden 'iPhone Home tuşu bozuldu, çalışmıyor.' , 'iPhone Touch ID unuttum, hata veriyor.' gibi sorunlar yaşayan Apple kullanıcıları, iPhone X'in çıkmasıyla beraber bu sorunlar tarih olacak. 10. Yılına özel iPhone X hazırlayan Apple, tasarımı tamamen ekrandan oluşuyor. Bugün ise haberimizde size asıl anlatmak istediğim konu ise iPhone X'in ekranını uyandırmak için yapmanız gerekenler. Uzun bir zaman sonra ekran değişikliğine giden Apple, tamamı camdan oluşan bu yeni model ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni tasarıma sahip olan iPhone X, Home tuşuna sahip değil. Daha önceden Ana ekrana dönme, uygulamalar arasında geçiş yapma, ekranı uyandırma/kilit açma, asistan Siri'yi etkinleştirme gibi günlük kullanım için birçok işlevin yanı sıra kurtarma moduna alma, yeniden başlatmaya zorlama gibi yazılımsal sorunları gidermek için de kullandığımız Home tuşu, iPhone X'in çıkmasıyla beraber ortadan kalkıyor.

Tamamen ekrandan oluşan iPhone X ile home tuşu yerini hareketlere bıraktı. Daha önceden Touch ID kullanılırken şimdi gelişmiş yüz tanıma sistemi Face ID sayesinde telefona elinizi sürmeden kilidini açabiliyorsunuz. iPhone X'de ekran uyandırmanın 4 farklı yolu var.

Bunlar şu şekilde sıralanıyor;

iPhone X'un ekranını uyandırmak, bildirimlerinizi görüntülemek için ekrana hafifçe dokunmanız yeterli. Apple Watch'da olduğu gibi ekrana dokunduğunuzda ekran uyanıyor, yüzünüzü göstererek veya şifrenizi girerek kilidini açıyorsunuz.

 

iPhone X'da tüm tuşlar kaldırılmadı. Güç tuşu hala yerli yerinde duruyor. Daha büyük formda olan güç düğmesine basarak ekranı uyandırabilir, bildirimlerinizi görebilirsiniz. Yalnız basılı tutmayın; Siri devreye girer.

 

 iOS 10 ile birlikte gelen yeniliklerden 'Uyandırmak İçin Kaldır', bildiğiniz gibi iPhone'unuzun ekranını hiçbir tuşa dokunmadan, basmadan görüntülemenizi sağlıyor. Telefonu biraz kaldırmanız, saati ve son bildirimleri görmeniz için yeterli oluyor. iPhone X'un yüz tanıma sistemi sayesinde kilit ekranını görmek yerine kilidi açıyorsunuz.

 

Şu anda Tüm dilleri konuşabilen tek asistan konumunda olan Siri de ekranı uyandırmak için bir seçenek. Elleriniz ıslak veya cihaza dokunamayacak durumunda olduğunuz vakit 'Hey Siri' komutunu vererek ekranı uyandırabilirsiniz. Yüz tanıma sistemini aktif ettiyseniz zaten direkt açılacaktır.





PAYLAŞ