iPhone ve iPad’deki uçuşları hızlı bir şekilde nasıl izlersiniz? - Haberler - indir.com

iPhone ve iPad’deki uçuşları hızlı bir şekilde nasıl izlersiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-15 11:04:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

İOS 11 sürümünde uçuş durumlarını takip edeceğiniz yeni bir özellik sizler için sunuluyor.

Uçuş takibi yapan kullanıcılar için iPhone ve iPad' da hızlı uçuş takibi izlemenin bir yöntemi bulunuyor. Bazı güzel değişiklikler getiren İOS 11 sürümü uçuşları hızlı bir şekilde takip etmenize imkan sağlıyor. 2017 yılı içerisinde üçüncü yüklenen uygulamalar aracılığı ile uçuş takip hizmeti kullanılmaya başlandı. Özellikle bazı sağlam kaynaklar size doğru ve güvenilir hizmeti vermeye başladı. Bu kaynakların ismi FlightAware ve Flight Tracker gibi. Ancak bilinmesi gerekir ki bu uygulamalar kullanıcı kitlesine reklam gösterip, ücret talep ediyor. İphone kullanıcılarının ise işini kolaylaştıracak seçeneklerden biri hızlı kullanımı ile Spotlight arama ile İOS 11' entegre edilmiş uçak takip özelliğinin olması. Özelliğin kullanımı çok hızlı ve saniyesine göre bile uçuş durumu ayrıntılarını görebiliyorsunuz.  iPhone ve iPad' deki uçuşları hızlı bir şekilde izlemeniz için nasıl bir yol izlenmeli?

iPhone ve iPad’deki uçuşları hızlı bir şekilde nasıl izlersiniz?

- Ana ekranın ortasından aşağı doğru kaydırın ya da ana giriş ekranı sırasında sağdan sola doğru kaydırma işlemi yaparak Spotlight araması yapınız.

- Uçuşu izlemek istediğiniz havayolunu belirterek, izlemek istediğiniz uçuşu yazıyorsunuz. Bir örnek verilecek olursa ; " American Flight 4714, AA4714" gibi...

- Kalkış ve inişleri kontrol ediyorsunuz. Bunun nedeni ise aynı numaraya sahip olan birden çok uçuşun olması oluyor. Aynı şehre hem ileri hem geri giden uçakların olduğu gibi. Yanlış uçuşları izlememek için bu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. iPhone kullanıcı kitlesi olarak bu adımlar ile iPhone özel izleyeceğiniz uçuşları hızlı ve saniyesine kadar izlemeniz sağlanmış oluyor.

İOS 11gibi bir sürüme entegre edilmiş olan Spotlight, uçuş arama özelliği ile kullanıcı kitlesinin beğenisini kazanan özellik içerisinde yer alıyor.





PAYLAŞ