iPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabilir - Haberler - indir.com

iPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

iPhone üretim yeri değişikliği için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Üretimin Çin dışındaki ülkelere taşınması için Çin'deki Apple üretim ortakları çalışmalarına devam ediyor. Üretimin Çin dışındaki ülkelere taşınması için Çin'deki Apple üretim ortakları çalışmalarını sürdürüyor. Fakat bu süreçte daha önce beklenmeyen yeni problemler gündeme gelmiş gibi görünüyor. Anlaşılan o ki Apple, üretim tarafında yeni sorunlar ile karşılaşabilir.

iPhone üretim yeri değişikliğinde tedarik tarafında sorunlar gündeme gelebilir

Öncelikle belirtmek gerekirse Apple'ın en büyük üretim ortaklar arasında Foxconn ve Pegatron yer alıyor. Her iki üretim ortağı da son birkaç yıldır Çin dışındaki yatırımlarını önemli bir ölçüde artırmıştı. Öyle ki Apple Watch ve AirPods modellerinin üretim yüzdesi Çin dışına kaydırılmış oldu.

iPhone 9 neden çıkmayacak?iPhone 9 neden çıkmayacak?

İddia edilenlere göre de iPhone 12 5G modelinin üretimleri de Çin dışına taşınmaya hazırlanıyor. Fakat bu süreç içerisinde hem Foxconn hem de Pegatron diğer Çinli komponenet sağlayacıları tarafından olumsuz etkilenmeye başlamış gibi görünüyor.

Açıklanan detaylara göre Çinli komponent ve hammadde üretici isimler, Çin dışında üretim yapmak isteyen firmalara sağlamış olduğu ürünlerin fiyatlarında değişiklik yapmaya başladı. Dahası tedarik konusunda da geciktirmeler yapılabileceğine dikkat çekiliyor. Bu da üretim yeri değişikliğinde Foxconn ve Pegatron isimlerinin Çin dışında daha maliyetli ve gecikmeler yaşayabilen bir üretim ile karşı karşıya kalması anlamına gelebilir.

Anlaşılan o ki her ne kadar Apple, Çin'i tek bir üretim merkezi olmaktan çıkarmak istese de şimdiye kadar hazırlanmış olan tedarik zinciri, bu noktada çeşitli sebepler ile beklenmeyen sorunlar ortaya çıkartabilir. İlerleyen günlerde bu konuda daha detaylı bilgiler gündeme gelmeye devam edecektir.



PAYLAŞ